Prøv Procycling Pluss idag

PÅ PALLEN: Jonas Abrahamsen. Foto: Team Uno-X Hydrogen Development Team.

Bruddseier og norsk pallplass i Fredsrittet: – Godt å ha ett minutt på dem

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 2.06.17 18:00

Del på    

Abrahamsen med gode sammenlagtmuligheter etter at bruddet holdt unna.

Bruddet holdt unna på den første etappen i Fredsrittet. Der satt Jonas Abrahamsen sammen med franskmannen Axel Journiaux og danske Mathias Norsgaard Jørgensen. På forhånd var det klart at Anders Skaarseth skulle få sjansen for det norske laget i en eventuell massespurt, men kampen om etappeseieren ble altså avgjort i bruddet.

Der var Journiaux best, og vant med halvminuttet ned til Jørgensen, som igjen var to sekunder foran Abrahamsen.

Det gikk et brudd etter tjue kilometer, hvor alle de norske var godt med på å komme i brudd. Fortrinnsvis med Syver (Wærsted), Anders (Skaarseth) eller Rasmus (Tiller). Det er vanskelig å velge, man må dele på arbeidsbyrden, så da ble det Jonas, sier Stig Kristiansen til procycling.no.

Gruppen på totalt seks ryttere fikk raskt en luke på fem og et halvt minutt. Bruddet ble redusert til tre underveis, før franskmannen angrep i den siste bakken ti kilometer før mål.

– Han var åpenbart den sterkeste. Jonas ble slått av dansken i spurten. Når han først havnet der, så var vi en tur oppe og pratet. Dette her kan jo fort gjøre sammendraget hans også, sier Kristiansen.

Feltet kom inn ytterligere ett minutt bak nordmannen, og der spurtet Skaarseth inn til en syvendeplass.

Gode muligheter i sammendraget

Helgens etapper er de to klart hardeste i rittet, som ble åpnet med en prolog torsdag. Der var det portugiseren Ivo Oliveira som var best, mens Syver Wærsted (nummer fem), Skaarseth (nummer ti), Tobias Foss (nummer 15) og Rasmus Tiller (nummer 18) alle var langt foran.

Abrahamsen var den som var lengst bak av de norske, på en 61. plass, ti sekunder bak Oliviera. Nå har imidlertid 21-åringen satt seg i en veldig god posisjon i sammendraget før de to avsluttende etappene.

– Jeg synes han har blitt bedre i år, men så vet vi at det sitter noen virkelige gode klatrere bak i feltet. Det er godt å ha ett minutt på dem. Det får stå sin prøve i morgen, den sterkeste i fjellet vinner der. Akkurat hva han går for får vi svare på i morgen.

Nordmannen, som til vanlig kjører for Uno-X Hydrogen Development Team, er blant våre fremste klatrere i U23-klassen, og ble nylig nummer 22 sammenlagt i Tour des Fjords og nummer ti i Sundvolden GP:

– Jeg regner han som enten den beste (av de norske), eller like bak Foss. Jeg håper Jonas kan overraske i morgen. Vi vet at han er god i bakkene. Han holder et godt nivå, så får vi se i morgen hvor høyt det er. Jeg blir ikke overrasket om han sitter høyt med i sammendraget i morgen også, sier Kristiansen.

Lørdagens etappe byr på en tøff stigning to ganger, som Kristiansen beskriver som to ganger med klatring i 40 minutter, med nærmere 1000 høydemeter i hver forsering, og målgang på toppen.

Tagget med: ,

Les også disse