Prøv Procycling Pluss idag

TØFF START: Torjus Sleen og Erik Nordsæter Resell er blant rytterne som kan se fram imot å måle krefter mot verdenseliten under debuten til Uno-X Norwegian Development Team som UCI ProTeam neste sesong. FOTO: Jan Brychta, Uno-X Development Team

Norsk duo signert av italiensk agent

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik
Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 21.03.19 19:40

Del på    

Skrev under på anbefaling fra Arvesen.

(procycling.no): Manuel Quinziato, med bakgrunn fra Lampre, Liquigas og BMC Racing fram til han la opp i 2017 – skal hjelpe Andreas Leknessund og Erik Nordsæter Resell ut i profflivet.

Uno-X Development Team-duoen holdt møter med italieneren i Oslo i fjor høst, og endte opp med å hoppe på en agentavtale. Vanligvis fungerer det slik at dersom rytteren skriver under på en proffkontrakt, så skal agenten ha en prosentsats (gjerne rundt 5 prosent) av kaka.

I 2016 var Nordsæter Resell vår suverent beste rytter innenfor cyclocross. De siste to årene har han satset fullt ut på landeveien, og har allerede kjørt inn et par saftige resultater i U23-klassen. Seier under Omloop Het Nieuwsblad Beloften og andreplass i Paris-Tours (også det i U23-klassen) fungerer som fluepapir på agenter.

– Det er veldig stas. Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle ha noe sånt ennå. Da han fikk høre om meg, etter jeg vant Omloop i Belgia, synes han det var imponerende. Da prøvde han å lete etter resultatene mine, men så skjønte han ikke noe da han så jeg bare hadde resultater fra de to siste årene. Han synes det var ekstra imponerende at jeg fikk resultater så tidlig når jeg nesten ikke har syklet noe landevei, sier Nordsæter Resell til procycling.no.

– Han har mye bra kontakter

22-åringen forteller at formidlingen gikk via lagets mest italiensktalende person, Kurt Asle Arvesen.

– Det var via Kurt, ja. Han har mye bra kontakter. Det er han som har satt både meg og Leknessund i kontakt med ham, sier Nordsæter Resell og snakker fortsatt om samme Quinziato.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

MANGE JERN I ILDEN: Joona Laukka har hjulpet mange nordmenn ut de siste åra. Alexander Kristoff framforhandlet sine første proffkontrakter selv, før han skrev under en avtale med finnen som Katusha-rytter. (FOTO: Tim De Waele)

På tross av at nær 80 personer er sertifisert som UCI-agenter, har finske Joona Laukka omtrent hatt monopol på norske ryttere de siste åra. Alexander Kristoff, Sven Erik Bystrøm, Herman Dahl, Lars Petter Nordhaug, Rasmus Tiller, Anders Skaarseth, Tobias Foss, Daniel Hoelgaard og Odd Christian Eiking er noen av navnene på en liste som nærmer seg 35 mann.

Carl Fredrik Hagen og Vegard Stake Laengen er representert av sveitsiske Mattia Galli, mens Sindre Lunke benytter seg av Jean Erik Gaundal.

Kristoffer Halvorsen brukte Gino Van Oudenhove da han skrev under for Sky for to år tilbake.

Ønsker seg forskjellige typer

Quinziato tok eksamen for å bli lisensiert agent i 2016, året før han la opp sykkelkarrieren.

Han representerer nå rundt 15 mann, deriblant Matteo Trentin, samt danskene Rasmus Iversen (Lotto-Soudal) og Mathias Norsgaard (Riwal Readynez).

(Artikkelen fortsetter under bildet)

ETTERTRAKTET: Det var flere utenlandske lag som var ute etter Andreas Leknessund alt før han skrev under for Uno-X. FOTO: Jan Brychta / Uno-X Norwegian Development Team

Første gang han ble oppmerksom på Andreas Leknessund var i løpet av 2017-sesongen. Da herjet tromsøværingen med konkurrentene i juniorklassen.

– Quinziato har ikke så veldig mange ryttere fra før av, og alle norske ryttere trenger ikke å ha samme agent, begrunner Leknessund overfor procycling.no.

– Jeg tror en av grunnene til at han ønsket å signere Nordsæter Resell og meg, er fordi han ikke ønsker å sitte med helt like rytter. Da kan det gjerne bli en liten kræsj. Vi er såpass forskjellige som typer at det ikke er de samme lagene som kommer til å være interessert i oss, mener Leknessund.

19-åringen var ettertraktet alt før han skrev under for Uno-X Development Team i fjor, men har tidligere fortalt til procycling.no at han ikke ser noen grunn til å stresse ut i profflivet.

– Både Thor og meg kjenner ham godt

I løpet av et par uker har vi forhåpentligvis svaret på om Uno-X selv kommer til å oppgradere til det prokontinentale nivået, og da blir behovet for å flakse hodeløst ut på kontinentet enda mindre.

Kurt Asle Arvesen mener det er en spennende duo Quinziato nå har sagt seg villig til å jobbe med.

– Ja, de er spennende på hver sin front. Det gjør det også enklere for en agent om han har et litt viere spenn på rytterne sine. Du kan ende opp med å slå to fluer i en smekk når du snakker med lageiere. Det hadde ikke vært like enkelt hvis han bare jaktet bakkeklatrere, mener eresfjordingen.

– Det ryktes at du har vært en slags mellommann her?

– Først og fremst dreier nok dette seg om at jeg kjenner ham fra mange år tilbake. Han kjenner dessuten Thor Hushovd godt. Sykkel-Norge er relativt lite sånn sett. Han ringte meg og vi avtalte et møte. Da fant vi fort ut at han fant tonen men rytterne, men egentlig legger ikke vi oss for mye opp i hva slags agenter de bruker, sier Arvesen.

Tagget med: , , , ,

Les også disse