TAPTE TID: Boasson Hagen var ikke med i finalen under den første etappen i Volta ao Argarve grunnet en velt rett før mål. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)

Boasson Hagen havnet midt i dramatisk massevelt: – Jeg er like hel

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 20.02.19 18:07

Del på    

Seiersmulighetene glapp syv kilometer før mål.

(procycling.no): Volta ao Argarve ble onsdag innledet med en 200 kilometer lang spurtetappe fra Portimao til Lagos.

Det var et stjernespekket spurtfelt på start, og det var liten tvil om at etappen skulle bli avgjort blant herrene i feltet med de raskeste muskelfibrene.

Sergio Paulinho og Antonio Angulo (begge Efapel) satt i et tomannsbrudd, men ble hentet 20 kilometer fra mål. Derfra var det posisjonskampen inn mot finalen som var dominerende.

I denne posisjonskampen gikk det dessverre galt.

Med syv kilometer igjen til mål gikk det en velt mens feltet bruker hele bredden. Det er to Trek-Segafredo-ryttere som hekter, og omtrent halve feltet ble stående.

Blant dem var Dylan Groenewegen, Jasper Stuyven, John Degenkolb, Edvald Boasson Hagen og Amund Grøndahl Jansen.

Nederlandsk spurttalent suveren – Carl Fredrik Hagen med godt utgangspunkt

En gruppe på omlag tretti ryttere var igjen for å kjempe om seieren. Simone Consonni fra UAE startet spurten veldig tidlig og fikk flere meter ned til resten av feltet. Han stivnet, og Fabio Jakobsen (Deceuninck-QuickStep) kom seg opp på hjulet og forbi.

Nederlenderen hadde full kontroll og innkasserte nok en QuickStep-seier i 2019. Dette var også 22-åringens første seier i 2019.

100 PROSENT UTTELLING: Fabio Jakobsen vant det første rittet han stilte i under årets sesong. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)

Bak ham fulgte Arnaud Demaré (Groupama-FDJ) og Pascal Ackermann (Bora-hansgrohe). Simone Consonni ble nummer fire.

Boasson Hagen med hell i uhell

Edvald Boasson Hagen var blant dem som gikk i bakken. Han skulle spurte for Dimension Data, men den planen utgikk da de 30 første føk avgårde etter velten.

Heldigvis gikk det bra med Boasson Hagen til tross for at seierssjansene glapp.

– Jeg er like hel, så jeg er glad for det. Jeg havnet midt oppi krasjen og tapte tid, så det var dumt, sier Boasson Hagen til procycling.no. 

Etappe tre og etappe fire er de etappene som skal passe Boasson Hagen best. Etappe tre er en 20 kilometer lang tempo, mens den fjerde fort blir en spurtetappe.

Carl Fredrik Hagen: – Utgangspunktet foran de neste etappene er bra

Carl Fredrik Hagen (Lotto Soudal) kom seg forbi velten og gjorde en jobb for Jasper De Buyst på de siste kilometerne. Han ble nummer fem, mens Hagen selv kjørte inn til en 17.plass – et godt utgangspunkt med tanke på at mange av de beste klatrerne tapte tid på dagens etappe.

– Det var kaotisk i finalen. Jeg var vel en av de siste som kom meg unna velten. Det var bra at jeg kom med i første gruppen uten å tape tid og at ingen fra laget veltet. Det var nesten for Jasper, sier den norske Lotto Soudal-rytteren.

– Så utgangspunktet foran de neste etappene er bra. Vi får se hvordan beina er i morgen. Vi har ikke hatt noe møte for morgendagen ennå, fortsetter førsteårsproffen.