KJEMPER OM GIRO-BILLETT: August Jensen er en av to nordmenn som kjemper om Giro d'Italia-plass. Foto: Jarle Fredagsvik.

Nordmenn kjemper om giro-plass i Kroatia

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 17.04.18 15:35

Del på    

Både Jensen og Holst Enger aktuelle for corsa rosa idet fire av åtte plasser er tatt.

(procycling.no): Kanadiske Guillaume Boivin er den fjerde rytteren som Israel Cycling Academy tar ut til Giro d’Italia.

Fra før er Ben Hermans, Krists Neilands og Rubén Plaza sikret plass.

Ifølge det israelske prokontinentallaget er dermed fire av åtte plasser tatt ut til den italienske Grand Tour som i år starter i Israel.

– Vi bestemte oss for å sikre giro-plassen til ”G”, siden han har vist at han er dedikert til laget og ønsker å sette sine egne ambisjoner i andre rekke, sier lagets manager Kjell Carlstrøm.

– Han er en erfaren og sterk rytter som vi trenger i kritiske og avgjørende øyeblikk på ulike etapper. Jeg ønsket å informere ham, for å gi han ro og fred til å forberede seg til utfordringen.

Israel Cycling Academy meldter samtidig at nederlenderen Dennis van Winden og israelske Roy Goldstein ikke er aktuelle for Giro d’Italia.

Dermed kjemper fortsatt ni ryttere om de resterende plassene. Edwin Avila, Zak Dempster, Nathan Earle, Guy Niv, Guy Sagiv, Kristian Sbaragli, Daniel Turek, og de to nordmennene Sondre Holst Enger og August Jensen, er alle sammen ført opp i lagets bruttotropp.

Tour of Croatia

Både Holst Enger og Jensen er i aksjon denne uken under Tour of Croatia. Det samme er Sbaragli og Sagiv. Alle fire må derfor benytte seg godt av de seks etappene i Kroatia til å overbevise lagledelsen, som må innrømme at lagets spurtere ikke har innfridd denne sesongen.

– Vi har hatt et problem med spurterne våre så langt i år, sa Calstrøm tidligere i vår.

Mens Holst Enger kan vise til en topp ti plassering i 2018, har italieneren Sbaragli ingen. På åpningsetappen i Tour of Croatia tirsdag komponerte Israel Cycling Academy et opptrekk for Holst Enger. Nordmannen endte til slutt på en 14.plass.

Etappe to til Zadar, etappe tre til Crikvenica og etappe seks til Zagreb kan alle bli nye muligheter for spurterne i Kroatia. Sist Holst Enger sist vant var nettopp i Tour of Croatia, da nordmannen spurtet inn til seier på den sjette etappen til Zagreb i 2016.

Tagget med: , ,

Les også disse