DET SISTE VI SÅ AV NORDHAUG: To turer opp Mur De Huy var nok onsdag. 32-åringen fra Nøtterøy innrømmer at heller ikke ambisjonene foran Liège-Bastogne-Liège er der de skal være. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

PREGET AVSLUTNINGEN: Lars Petter Nordhaug hadde ingen planer om å utfordre Edvald Boasson Hagen i spurten, derfor dro han til et stykke inn på sisterunden og forsøkte å vinne etappen solo. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Nordhaug: – Aldri sett et løp som er mer skreddersydd for Edvald

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 17.05.17 20:38

Del på    

Det er nesten umulig å slå ham.

ASKER (procycling.no): Bursdagsbarnet Edvald Boasson Hagen ankom Tour of Norway som den store forhåndsfavoritten, og han skuffet ikke tilskuerne ved Asker-hallen.

Nå sier flere av konkurrentene at de tror det blir vanskelig å nekte rudsbygdingen hans tredje sammenlagtseier i Tour of Norway.

De to foregående triumfene hans skriver seg tilbake til 2012- og 2013-sesongen. Blant dem: Lars Petter Nordhaug.

– Hvordan skal du slå Edvald sammenlagt i løpet av denne uka?

– Nei, jeg tror nesten det er umulig. Da må vi droppe ham skikkelig på en av de lange klatringene mot Lillehammer, men jeg tror ikke det er så lett. Jeg har aldri sett et løp som er mer skreddersydd for ham, sier Nordhaug til procycling.no.

– Oslo den siste muligheten

Joker-sjef Gino Van Oudenhove er ikke noe mindre klar i sine uttalelser.

– I forkant sa jeg at han kommer til å vinne to-tre etapper og i tillegg vinne sammenlagt. Jeg tror egentlig ikke det er noen steder vi klarer å kjøre ham av, det må i så fall være på den siste etappen i Oslo, sier den belgiske sportssjefen i Joker-Icopal.

Med ledertrøya på overkroppen alt på dag én av femdagersrittet, blir det trolig lite hjelp å få for Dimension Data fra de andre lagene på de neste etappene.

– Nå har vi en leder i Boasson Hagen, så lykke til for Dimension Data på etappene som kommer, lyder det lakonisk fra Van Oudenhove.

Nordhaug angrep to ganger

Aqua Blue Sports tok sammen med Caja Rural kontroll i front av hovedfeltet da den første etappen skulle avgjøres.

Ved to anledninger angrep Nordhaug.

– Det var kaotisk og Edvald så litt isolert ut. Da tenkte jeg det var like greit å klinke til. Jeg hadde uansett ikke klarte å kjempe blant de fem beste i den spurten, sier Nordhaug som likevel ikke tapte tid til sammenlagtkonkurrentene på stuntet sitt inne på sisterunden.

Men Nordhaug ble kjørt inn, sammen med Andreas Vangstad, Ben O’Connor (Dimension Data) og Wout Van Aert (Vérandas Willems-Crelan) ble hentet inn tre kilometer før mål.

– Jeg prøvde å finne etappen. Det var min mulighet å komme meg av gårde i en mindre gruppe. Jeg prøvde å spille litt ekstra sliten for å stå over noen føringer. Helst ville jeg gå til maksimalt én kilometer unna mål, og prøve å holde hele veien inn.

– Håper de ikke får noe hjelp

Det gikk altså ikke. Boasson Hagen tok seg av Simon Gerrans, Tosh Van der Sande og August Jensen på oppløpet.

– Edvald er sterk, og da er det en god kombinasjon at løypa passer ham såpass bra, sier Nordhaug.

– Det blir ikke mye hjelp til Dimension Data i dette rittet utover?

– Nei, forhåpentligvis får de ingen hjelp i det hele tatt, sier Aqua Blue-kapteinen.

PS: Torsdag venter en 194,1 kilometer lang etappe mellom Eidsvoll og Brumunddal. Følg den LIVE via procycling.no!

Tagget med: , ,

Les også disse