Prøv Procycling Pluss idag

FULL FART: Katrine Aalerud melder om god form før hun tar fatt på Ardennerklassikerne. Foto: Tim de Waele/Getty Images

– Har nok ikke vært i bedre form

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 20.04.19 22:10

Del på    

Optimistisk Aalerud før Ardennerklassikerne.

Uten Team Hitec Products-Birk Sport på start, er Katrine Aalerud en enslig norsk svale på kvinnesiden i Ardennerklassikerne. Da er det bra at Team Virtu-syklisten melder om at det fysiske er i orden, etter en vårsesong med kun fem rittdager så langt denne sesongen.

– Det er litt skremmende å si, men formen er veldig bra. Jeg har nok ikke vært i bedre form tidligere. Det virker utrolig bra etter høyden også, sier Aalerud til procycling.no. 

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Etter å ha dratt til høyden i Sierra Nevada etter 23. plassen i Trofeo Alfredo Binda 24. mars, kom hun ned igjen i det som pleier å være god tid i forkant av de tre Ardennerklassikerne. Dermed er håpet om et toppresultat virkelig til stede for den ambisiøse 24-åringen.

Satser først og fremst på Flèche Wallonne

I fjor endte rittet med en skulder ut av ledd samt at toppen av skulderbladet var brukket. Hun brøt følgelig rittet og gikk dermed også glipp av Flèche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège. Da hun fikk debuten sin i de samme rittene i 2017 ble hun nummer 38 i Amstel Gold Race, 21 i Flèche Wallonne og 20 i Liège-Bastogne-Liège.

– I morgen håper jeg å komme godt tilbake i rittmodus og få en ordentlig gjennomkjøring før Flèche Wallonne, som jeg holder veldig høyt. Liège har en litt annen avslutning, men det er jo også en løype hvor et brudd lettere kan holde inn. I morgen er vi et lag som i større grad blir sett på siden vi har Bastianelli.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Som den ryttertypen jeg så passer Mur de Huy bedre for meg. Det er en bakkeavslutning også, så det er den jeg sikter mest mot, sier hun om den bratte knekkeren som avslutter Flèche Wallonne. 

Fordel med Bastianelli på laget

Søndag har de altså også Marta Bastianelli på start. Italieneren har vært i kjempeform så langt denne sesongen, med seirer i Flandern rundt og Ronde van Drenthe så langt denne sesongen. Hun er også lederen av damenes WorldTour-ranking og gjør sin eneste opptreden i Ardennerklassikerne i søndagens ritt.

– Hun er jo kapteinen vår, men det kommer an på hvordan Amstel blir kjørt. Det kan bli veldig hardt, og slik som i fjor holdt jo et brudd inn. Vi skal være aggressive og så har vi et godt kort å spille på om det skulle dra seg mot en spurt, sier Aalerud.

– Jeg går «all in» for laget og jeg håper å være med på å prege rittet også. Det er bare en fordel at vi har Bastianelli der, for det gjør bare at jeg blir mer skjerpet.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse