PÅ BEDRINGENS VEI: Vincenzo Nibali viser stadig bedre form inn mot VM. Foto: Michael Steele/Getty Images

Nibali viser gryende VM-form

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 22.09.18 20:36

Del på    

Italienerens angrep kjørt inn like før mål.

(procycling.no): Davide Ballerini (Androni Giocattoli-Sidermec) vant spurten i søndagens Memorial Marco Pantani, like foran David Gaudu (Groupama-FDJ) og Francesco Gavazzi (Androni Giocattoli-Sidermec).

Den 4,1 kilometer lange Montevecchi-stigningen, som er 7,4 prosent i snitt, var løypas kritiske punkt. Ved andre passering stakk 18 mann av gårde, og disse skulle kjempe om seieren.

Flere ryttere med VM-ambisjoner fulgte med i gruppa. Nairo Quintana (Movistar) var med, sammen med Domenico Pozzovivo og Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida). Sistnevnte var den mest synlige i finalen.

Et kobbel av rytterne prøvde seg, men Haien fra Messina kom med det mest seriøse forsøket. Han støtet med to kilometer igjen, men det ble med forsøket for italieneren. Like før kilometersmerket ble han hentet, og endte noen sekunder bak favorittgruppa etter forsøket.

– Det var en god test i et ritt som er veldig krevende. Til slutt var tempoet i gruppa veldig høyt, og det var vanskelig å kjøre ifra. Men jeg ville prøve noe da det var fire raske Androni-ryttere i gruppa, sier Nibali i en pressemelding.

Etter et anonymt Vuelta a España virker dog formen til Nibali å være stigende før VM-fellesstarten neste søndag.