BLANT DE ALLER STØRSTE: Vincenzo Nibali. FOTO: © Tim De Waele

Nibali: – Jeg har fire gode år foran meg

Magnus Wikan
Tips meg

Publisert 2.01.17 17:36

Del på    

Innen den tid kan italieneren bli historisk.

(procycling.no): Med sine fire Grand Tour-seirer er Vincenzo Nibali allerede en av Italias store sykkelhelter, men Bahrain-Merida-rytteren mangler fortsatt én triumf for å kunne nevnes i samme åndedrag som de aller største. Den kan komme i 2017.

Dersom «Haien fra Sicilia» skulle klare å gjenskape fjorårets Giro d’Italia-seier, og dermed vinne sitt femte treukersritt i karrieren, vil han nemlig tangere antallet til storhetene Alfredo Binda, Gino Bartali og Felice Gimondi.

Bare sykkellegenden Fausto Coppi kan vise til flere. Han har syv.

– Jeg har vunnet fire Grand Tours. Det er ikke småtteri. I tunge stunder har jeg sett tilbake på karrieren min og tenkt: «Jeg har virkelig oppnådd noe», sier 32-åringen i et intervju med Gazzetto dello Sport gjengitt av Velonews.com.

Giro-favoritt

Det betyr ikke at den tidligere italienske mesteren er fornøyd. Som kaptein for det nystartede laget Bahrain-Merida, skal han i mai jakte sin tredje sammenlagtseier i Giro d’Italia – sin andre på rad. Forrige sesong slo han Esteban Chaves med 52 sekunder, etter å ha overtatt den rosa ledertrøyen på rittets siste klatreetappe. Denne sesongen er konkurransen ventet å bli enda tøffere.

I tillegg til Chaves og Steven Kruijswijk, som var to av Nibalis største utfordrere i fjor, er det ventet at store navn som Fabio Aru, Bauke Mollema, Thibaut Pinot og Tejay van Garderen også vil være på startstreken på Sardinia 5. mai.

– Folk forventer at jeg skal vinne, og hvis jeg ikke gjør det mener de at jeg har mislyktes. Men å bli slått er ikke det samme som å mislykkes, understreker Nibali.

– Ingen ungdom lenger

Italieneren vet nemlig godt at det ikke kommer til å bli noe enklere å vinne Grand Tours fremover. Som 32-åring er han den eldste av de største forhåndsfavorittene før årets giro, hvilket han også må finne seg i å være i årene som kommer.

– Jeg er ingen ungdom lenger, så jeg innser at jeg har flere år som proffsyklist bak meg enn foran meg. Jeg regner med at jeg har fire gode år igjen, sier Nibali, og legger til:

– Jeg ønsker ikke å tenke for mye på det nå. Jeg har akkurat startet på et treårig prosjekt i Bahrain-Merida. Det er det som betyr noe nå.

Nibali vant sin første Grand Tour i 2010 da han gikk til topps i Vuelta a España foran Ezequiel Mosquera, som senere ble tatt for doping. Siden har han vunnet Giro d’Italia (2013 og 2016) to ganger og Tour de France (2014) én gang.

Tagget med: , , ,

Les også disse