HAR ÅPNET NYE DØRER: Å satse på norske jenter har så langt ført suksess med seg for Team Hitec. Nå bytter de utstyrsleverandør og får nytt navn. FOTO: TDWSPORT.COM © Tim De Waele

Ny navnesponsor hos Hitec

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 18.12.17 18:50

Del på    

Skifter samtidig fra Scott til Fuji-sykler.

(procycling.no): Birk Sport går inn som ny utstyrsleverandør i Hitec Products – Birk Sport – som laget vil hete den kommende sesongen. Det betyr samtidig at Scott må vike plassen for Fuji som leverandør av sykler.

– Birk Sport går inn på utstyrssiden hos oss og skal levere både klær og sykler. Jeg tror dette blir en kjempebra løsning for oss. Det vil nok også hjelpe på vår sportslige satsing, da det frigjør mer midler til det, forteller teamsjef Karl Lima til procycling.no.

Hitec-laget sto ved et veiskille foran årets sesong, da Emilie Moberg, Vita Heine, Katrine Aalerud, Ingvild Gåskjenn og Susanne Andersen var blant rytterne som motiverte laget til å satse aller mest på de norske jentene.

Satsingen har da også båret frukter i kraft av at flere av dem har levert svært gode sesonger på sykkelen. Andersen ble nummer 7 under Sykkel-VM i Bergen, og tok i tillegg EM-sølv i U23-klassen.

Moberg har vunnet etappeseirer både i Kina og i Nederland, mens Aalerud blant annet imponerte med 6.-plass i Tour de Yorkshire.

Foran neste sesong er det norske jenter som går ut av laget – men som også går inn og erstatter de som forsvinner ut.

– Det har jo også sammenheng med at Emilie og Katrine går til VéloConcept, mens Cecilie (Gotaas Johnsen) og Miriam Bjørnsrud (legger opp). Inn kommer Linn Gulliksen, Julie Solvang, Ingrid Moe og Ingrid Lorvik, forteller han.

– De gode norske prestasjonene, merker dere også resultater fra det på sponsormarkedet?

– Ja, jeg synes det har blitt en del enklere nå, selv om oljebransjen har vært i problemer. Vi har kjørt inn en del resultater i 2017, og det er morsomt at det skjer etter at vi har satset enda mer på norske jenter enn vi har gjort tidligere, forteller han.

Hitec Products – Birk Sport består i 2018 av 13 ryttere: Susanne Andersen, Thea Thorsen, Vita Heine, Camilla Møllebro Pedersen, Tatiana Guderzo, Ingvild Gåskjenn, Nina Kessler, Julie Solvang, Ingrid Moe, Simona Frapporti, Ingrid Lorvik, Line Gulliksen og Charlotte Becker.

Tagget med: , , , ,

Les også disse