TOLEDO, SPAIN - SEPTEMBER 13: Nairo Quintana of Colombia and Movistar Team / Tim Declercq of Belgium and Team Deceuninck-QuickStep / during the 74th Tour of Spain 2019, Stage 19 a 165,2km stage from Ávila to Toledo / #LaVuelta19 / @lavuelta / on September 13, 2019 in Toledo, Spain. (Photo by Justin Setterfield/Getty Images)

Movistar angrep Roglic etter velt

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 13.09.19 17:32

Del på    

Vuelta-lederen klarte å redde seg inn på hektisk sidevindetappe.

(procycling.no): Den 19.etappen av Vuelta a España ble nok en tøff og dramatisk etappe.

Med 65 kilometer igjen gikk det en velt gjennom en by på glatte veier. Mange ryttere gikk ned, deriblant rytterne i den røde ledertrøya og hvite ungdomstrøya, Primoz Roglic og Miguel Angel Lopez.

Like etterpå svingte rytterne inn på et åpent sidevindstrekk. Der kjørte Movistar på selv om Roglic og Lopez satt i bakleksa etter velten. Det var en svært upopulær avgjørelse, og man kunne skimte oppgitte og sinte fjes som prøvde å få Movistar til å stoppe kjøret i den første delen av feltet. 

Carl Fredrik Hagen var godt frempå og satt med i Movistar sin gruppe.

Etter hvert ble det samlet en gruppe bak som prøvde å kjøre igjen tetfeltet. Kommisærene ga forfølgerne lov til å kjøre seg opp på bilene, og deretter ga Movistar opp og det samlet seg. 

STRESSET STEMNING: Da Movistar kjørte foran, var det stresset stemning i gruppa til Primoz Roglic. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images

Nye sidevindsplitter

Etter at alt samlet seg, ble det på ny fare for sidevind. Igjen var Movistar toneangivende, og denne gangen fikk de med seg Bora-Hansgrohe og Astana.

Det var omtrent 10-15 ryttere som klarte å komme av gårde, og igjen var Primoz Roglic i bakleksa. Carl Fredrik Hagen gjorde det han kunne for å prøve å støte seg opp, men klarte det akkurat ikke.

Det var imidlertid ikke langt nok strekk med sidevind, og feltet samlet seg nok en gang.

Soloseier til Cavagna

På dagens første stigning gikk det et brudd på elleve ryttere. Der satt blant andre Remi Cavagna (Deceuninck-QuickStep).

Den unge franskmannen var kynisk og bidro ikke i samarbeidet. Dermed gjorde de andre utbryterne all jobben. Den temposterke QuickStep-rytteren kunne lene seg på at han hadde sterke lagkamerater i feltet bak. 

Med omlag tjue kilometer igjen gikk han på et soloangrep. De andre utbryterne klarte verken å følge eller hente ham, og det ble fort klart at feltet var en større trussel enn de andre utbryterne.

Da Cavagna kom inn i den siste stigningen i Toledo, en brosteinsbakke på en drøy kilometer, hadde han i overkant av tjue sekunder. Det holdt akkurat, og han kunne juble for sin første seier i en Grand Tour. 

Bak spurtet Sam Bennett til en god andreplass, mens Cavagnas lagkamerater, Zdenek Stybar og Philippe Gilbert fulgte på plassene bak.

KUNNE JUBLE: Remi Cavagna tok en stor soloseier på den nittende etappen av Vuelta a España. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images

Saken oppdateres!