TOPP TRE: Fra venstre: Ion Izaguirre, Pimoz Roglic og Mikel Landa. FOTO: David Ramos/Getty Images

Movistar angrep og angrep, men slitne Roglic klarte å holde stand

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 7.04.18 17:00

Del på    

Quick-Step tok sin tredje etappeseier i Baskerland.

(procycling.no): Primoz Roglic fikk en tøff jobb med å forsvare ledertrøyen på den siste etappen i Baskerland rundt. Movistar kjørte hardt på den korte, men tøffe etappen, og sammelagtlederen ble isolert fra sine lagkamerater i LottoNL-Jumbo.

Men til tross for et fryktinngytende angrep fra Mikel Landa og Movistar i dagens siste bakke hvor Roglic ble distansert, var luken han hadde opparbeidet seg nok til å vinne WorldTour-rittet sammenlagt.

Enric Mas (Quick-Step) tok en svært overbevisende etappeseier etter å ha holdt unna for feltet fra bruddet. Mikel Landa ble nummer to, mens Ion Izaguirre (Bahrain-Merida) ble nummer to. 

Roglic tapte drøye 40 sekunder til Landa på etappen, og med det klarte han altså å forsvare den gule trøyen.

KUNNE JUBLE: Enric Mas. Foto: David Ramos/Getty Images

Movistar satte press

Et bra 14-mannsbrudd fikk gå tidligere på etappen, og da rytterne entret dagens siste stigning var det bare Enric Mas (Quick-Step) og Gregor Muhlenberger (Bora-hansgrohe) som satt igjen. Da hadde Movistar allerede prøvd flere ganger å angripe Roglic, dog uten å lykkes.

Rittets siste stigning, Usartza, var en tøff knekker på snaue fire kilometer med over 11 prosent i snitt. På den siste kilometeren til mål var det lettere terreng. 

Movistar satte tempoet inn i stigningen, og Nairo Quintana gikk på et angrep. Med over tre og et halvt minutt å hente på Roglic, stresset den tidligere skihopperen lite med å følge.

Colombianeren tok dermed opp jakten på Mas som satt alene igjen i front.

23-åringen i tet holdt imponerende stand, og han økte faktisk ned til hovedfeltet. Quintana klarte heller ikke å ta merkverdig inn på spanjolen.

Nok en Quick-Step-seier

Med snaue fire kilometer igjen til mål, angrep også Mikel Landa. I underkant av to minutter måtte han hente på Roglic som ikke klarte å følge spanjolen. Roglic hadde ingenting å svare med, mens Landa seilte avgårde. 

På toppen av Usartza var det 15 sekunder fra Mas og ned til hjemmehåpet Landa, mens Roglic var ytterligere 45 sekunder bak. Med det hadde sloveneren fortsatt god kontroll på sin sammenlagtseier.

Mas holdt unna med svært imponerende kjøring, og kunne strekke hendene i været for sin første proffseier. Landa ble nummer to på etappen, tolv sekunder bak landsmannen.

Med seieren til Mas, tok Quick-Step sin tredje seier i rittet. Julian Alaphilippe vant de to første etappene, men franskmannen, som var nummer fire i sammendraget før dagens etappe, fikk det meget tungt og ramlet ut av topp ti-listen på rittets siste etappe.