SIKRET SEG KLATRETRØYA: Rent sportslig ble den siste etappen god for Stine Borgli, som sikret seg klatretrøya og avanserte opp til en tolvteplass i sammendraget. FOTO: Carl Erik Pedersen

Motorsykkel skapte velt i Bretagne: – Ganske farlig med motorsyklene tett på

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 9.06.19 19:35

Del på    

Glatte veier førte til problemer på avslutningsetappen.

Stine Borgli var fornøyd etter å ha sikret seg klatretrøya etter den siste etappen i damenes Tour de Bretagne, men var nok også desto lettet over at det norske laget kom seg relativt greit gjennom en velt som førte til at feltet ble nøytralisert.

Underveis i rittet la nemlig Stefan van Klink fra det nederlandske Biehler Pro Cycling Team ut følgende melding på Twitter: «Interessant situasjon i Tour de Bretagne. Feltet stoppet fordi de synes motorsyklene er for farlige».

– Feltet stoppet fordi en motorsykkel veltet rett foran feltet og det ble en massevelt ut av det. Ganske farlig med motorsyklene tett på i regnet, forteller Borgli til procycling.no.

Hun forteller videre at Emilie Moberg pådro seg noen skader, men at hun fikk hjelp under nøytraliseringen. Etter hvert startet også rittet opp igjen.

– Alt ble som før egentlig, men regnet avtok og det ble tørrere veier, sier hun.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Inn mot mål stakk den unge briten Jessica Roberts av gårde solo og 20-åringen holdt unna for feltet. Dermed tok hun sin andre strake etappeseier i rittet, etter at hun også vant lørdagens etappe.

Som på lørdag var det Kirsten Wild som ble nummer to, men denne gang viste ikke den nederlandske spurtveteranen at Roberts var foran. 36-åringen jublet dermed for etappeseier, men sannheten var at Roberts gikk i mål 39 sekunder foran feltet.

I feltet gjorde Stine Borgli en god spurt og ble nummer seks. Hun avanserte også noen plasser i sammendraget og ble best av de norske på en tolvteplass, 1:07 bak sammenlagtvinner Audrey Cordon-Ragot.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse