LEGGER OPP: Maxime monfort. by Luc Claessen/Getty Images)

Monfort legger opp

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 6.09.19 09:54

Del på    

36-åringen ser frem til nye sykkel-prosjekter.

(procycling.no): Maxime Monfort henger sykkelen på kroken etter denne sesongen. Den belgiske veteranen annonserte selv at han legger opp via et melding på sosiale medier fredag morgen.

– Jeg har et ønske om å være aktiv innenfor sykkelverdenen, men først vil jeg avslutte sesongen på best mulig måte, skriver 36-åringen.

Monfort ble proff med Landbouwkrediet–Colnago i 2004 og har siden syklet for Cofidis, Team Columbia-High Road og Leopard-Trek. Siden 2014 har belgieren tjent sine dager på sykkelsetet hos Lotto Soudal.

Rytteren fra Bastogne var i en årrekke en av de bedre, belgiske klatrerne og har en rekke topp 15 resultater fra grand tours. Sjetteplassen fra Vuelta a España 2011 står som hans beste sammenlagtresultat fra et treukersritt.

Monfort kan også vise til triumfer fra Tour de Luxembourg, Bayern Rundfahrt og det belgiske tempomesterskapet.

– Det har vært en vanskelig beslutning, samtidig er timingen for min del så bra som den kan bli. Jeg kunne tatt et år til, men jeg er overbevist om at tiden for å stoppe har kommet, sier Monfort.

– For tiden er jeg i god dialog om nye profesjonelle prosjekter og ser frem til det allerede. Dette skal dere få vite med om ganske snart, for jeg vil forbli aktiv i sykkelverdenen.

Monfort siste ritt blir Famenne Ardenne Classic 6. oktober.

Tagget med: