ÅRETS FØRSTE: Juan Sebastián Molano sikret seg sesongens første seier. Foto: Maximiliano Blanco/Getty Images

Saugstad yppet seg, men Molano tok seieren på hjemmebane

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 12.02.20 19:26

Del på    

Colombiansk seier, mens Uno-Xs beste havnet på tolvteplass.

(procycling.no): Det ble som forventet en massespurt på den andre etappen i Tour Colombia 2.1, og det var der ventet at det ville bli en colombiansk kamp om etappeseieren. Álvaro Hodeg (Deceuninck – Quick-Step) og Juan Sebastián Molano (UAE Team Emirates) var på forhånd de største favorittene, og det var også de to lagene som tok kommando inne på den siste kilometeren.

Hodeg virket til å få det beste opptrekket, men da Molano først åpnet spurten, var det ingen tvil om at han vil vinne etappen. Hodeg holdt unna for rytterne bak og spurtet inn til andreplass. 

Seieren var Molanos første for sesongen og hans første siden han vant den tredje etappen i samme ritt for ett år siden. For Molano var det også en spesiell seier ettersom han kommer fra det som var etappens startby, Paipa.

– Å vinne så tett på eget hjem og med familien til stede er noe du ikke kan sette en pris på, sier han i en pressemelding fra UAE, og skryter videre av innsatsen til opptrekker Maxi Richeze.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Saugstad hadde hjulet til vinneren

Uno-X satt samlet godt fremme i feltet gjennom etappen, og blandet seg også inn i spurtopptrekkene til Deceuninck – Quick-Step og UAE Team Emirates med Lars Saugstad på de siste to kilometerne. 22-åringen kom seg på hjulet til etappevinner Molano, men han klarte dessverre ikke å holde den posisjonen hele veien inn mot målstreken. Til slutt trillet han over målstreken til en tolvteplass.

– Jeg hadde bra posisjon inn på de siste tre kilometerne med veldig bra hjelp av laget. Med én kilometer igjen tok Deceuninck «en nederlandsk en» og splittet toget sitt, slik at jeg UAE måtte tette luka. Jeg hang meg på der og kom i veldig bra posisjon, femteposisjon. Jeg måtte ta en spurt for å komme inn på hjulet til Molano. Jeg holdt det lenge, men så ble jeg pressa ut av Deceuninck-toget og kom aldri inn på rekka igjen. Så jeg havnet litt for langt bak med 500 meter igjen og hadde brukt litt for mye krefter, men det var gøy å være med oppi der, sier Saugstad til procycling.no. 

Brumundølen har først og fremst gjort seg bemerket med kjørestyrke tidligere i seniorkarrieren, men har også sansen for massespurtene.

– Det gøy å spurte, så jeg håper på flere sjanser her nede, sier han.

Det er det nok også gode sjanser for, all den tid både den tredje og den femte etappen fort kan ende i en massespurt.

Sammenlagt er det fremdeles Jonathan Klever Caicedo (EF Pro Cycling) som leder, på samme tid som lagkameratene Sergio Higuita, Daniel Felipe Martínez og Tejay van Garderen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

UNO-X I BRUDDET: Martin Bugge Urianstad var på offensiven underveis. Foto: Maximiliano Blanco/Getty Images

Bugge Urianstad i brudd

Kort tid etter start ble et brudd med ti ryttere etablert. Der var Uno-X representert med Martin Bugge Urianstad, og 21-åringen markerte seg i hvert fall på liveoppdateringen med å bli nummer to på den første og den andre innlagte spurten.

Selv om bruddet talte så mye som ti ryttere, så hadde spurtlagene god kontroll gjennom hele dagen og lot ikke bruddet få mer enn tre minutter på det meste.

Det mest dramatiske før avslutningen var i så måte at UAEs colombianske håp, Andrés Camilo Ardila, veltet og fikk et markant sår på sitt høyre lår. 

Rytterne startet i Paipa, før de passerte forbi målstreken Duitama og så gikk inn i en runde rundt Sogamoso som ble kjørt tre ganger. Selve løypa var så godt som paddeflat, og det var derfor et stort felt som kom sammen inn mot mål, etter at de siste tre bruddrytterne ble hentet inn med fire kilometer igjen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse