STIGENDE FORM: Etter at en parasitt sendte Emilie Moberg på sykehus for tre uker siden, viser haldenseren stigende form i Valenciana. Foto: Drops

Moberg spurtet til topplassering: – Følte meg sterk i finalen

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 22.02.20 14:35

Del på    

Moberg slo tilbake etter sykehusopphold.

(procycling.no): Lørdagens etappe i Vuelta Comunidad Valenciana var ventet å ende i en massespurt. Den største utfordringen på den 94 kilometer lange etappen, en fem kilometer lang stigning, kom tidlig på etappen, og inn mot mål var det raskt.

Det var imidlertid to utbrytere som holdt unna for et noe sløvt hovedfelt.

Lizbeth Yareli Salazar (Astana) kom inn i avslutningen sammen med britiske Elizabeth Holden (Bizkaia Durango) og avgjorde rittet til sin fordel på de siste hundre meterne.

De hadde god og trygg avstand ned til hovedfeltet, der Emilie Moberg (Drops) var med å kjempe helt i toppen i kampen om tredjeplassen. 

Dessverre for den spurtraske 28-åringen fikk hun teknisk trøbbel i spurten. Likevel holdt hun inn til en femteplass i spurten, noe som gjorde at hun endte på syvendeplass på etappen.

– Finalen var rask og teknisk. Jeg følte meg sterk i finalen og hadde bra flyt i topp ti de siste tre kilometerne med hjelp fra tre lagvenninner. Ut av siste sving 300 meter før mål hadde jeg bra punch, og det var gøy. Så låste kjedet seg rett før mål, så jeg tok ingen flere plasseringer de siste meterne, sier Moberg til procycling.no.

Innlagt på sykehus med parasitt

Moberg har lagt et bra grunnlag til årets sesong gjennom et lengre opphold i høyden på Teide i Tenerife. Dessverre har oppladningen til sesongens første ritt blitt preget av sykdom og sykehusinnleggelse. Med det i tankene, er Moberg fornøyd med hvordan kroppen responderer i sesongdebuten.

– Jeg skal være fornøyd med dette nå etter en trøblete sesongoppkjøring med sykehusinnleggelse på grunn av en parasitt for tre uker siden. Jeg er frisk nå, og har vært det i to uker, men jeg har fortsatt veldig høy puls når jeg pusher meg. Jeg satser på at med litt hvile nå, så er kroppen i vater igjen.

Rittet avsluttes søndag med en kupert etappe. Flere seige stigninger skal forseres, men de siste 35 kilometerne er lettkjørte.

I sammendraget er alt uendret etter lørdagens etappe. Anna van der Breggen leder fortsatt rittet sammenlagt, mens Stine Borgli, Vita Heine og Katrine Aalerud på det norske landslaget beholder sine plasseringer som nummer ni, tolv og fjorten i sammendraget.