Prøv Procycling Pluss idag

FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Moberg spurtet inn til niendeplass

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 9.06.17 16:12

Del på    

Australsk etappeseier.

Den tredje etappen i Women’s Tour endte i en massespurt i målbyen Royal Leamington Spa.

Der var Chloe Hosking (Ale-Cippolini) den beste, og vant foran Alice Barnes (Drops) og Ellen van Dijk (Sunweb).

– Å vinne her, med flere av verdens beste spurte tilstede. Jeg er bare veldig glad, sier Hosking i et intervju på rittets Twitter-konto.

Emilie Moberg kom inn like bak til en niendeplass. For henne blir det en ny sjanse på søndag, i den flate rundløypa i Londons gater.

De to sammenlagthåpene til Hitec, Vita Heine og Katrine Aalerud kom begge inn på samme tid.

Sammenlagt er det fremdeles vinneren fra den første etappen, Kasia Niewiadoma (WM3), som leder, før den antatt tøffeste etappen lørdag. Polakken er 1.31 foran van Dijk og 1.34 foran Alice og Hannah Barnes (Canyon).

Fem ryttere i brudd

Etter en lang dag, med flere angrep, kom fem ryttere seg løs i forkant av etappens to kategoriserte stigninger. Cecilie Uttrup Ludwig (Cervélo-Bigla) og Gracie Elvin (Orica-Scott) var de to første som fikk en luke, og etter hvert kom også Shara Gillow (FDJ), Malgorzata Jasinska (Cylance) og Martina Ritter (Drops) opp til tetduoen.

Dermed var det en gruppe på fem ryttere som kom samlet over den siste av de to stigningene, Burton Dassett. Toppen der var 26,7 kilometer fra mål, og bruddet holdt da et forsprang på like over minuttet.

Feltet så ut til å hente de inn igjen, og var kun elleve sekunder bak med en syv-åtte kilometer igjen. Da gikk det en velt i feltet, hvor Marianne Vos (WM3) og Dani King (Cylance) var blant de involverte. Det sørget likevel ikke for at ble stopp i hovedfeltet, og med fem kilometer igjen var utbryterne hentet inn igjen.

Tagget med: , ,

Les også disse