VANT: Markus Hoelgaard holdt unna på oppløpet i Narvik og tok etappeseieren foran Amund Grøndahl Jansen. FOTO: Gautier Demouveaux/Arctic Race of Norway

Mental trener hjalp Hoelgaard til å finne den offensive siden

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 21.08.19 11:38

Del på    

– Merker jeg at jeg har blitt bedre på det, sier 24-åringen.

(procycling.no): Markus Hoelgaard imponerte på ny i årets Arctic Race. Uno-X-rytteren var aktivt med på de to første etappene, og selv om han skuffet seg selv med en 18. plass på etappen til Storheia, slo han virkelig tilbake med etappeseier inn til Narvik.

Den kom etter at Hoelgaard grep sjansen da de andre nølte. Det så ut til at det skulle bli vanskelig å holde unna, men da målstreken dukket opp, var det en 24 år gammel gjesdalbu som krysset den først.

En del av æren gir han til den mentale treneren Karina Andersen Aas fra Mind, et selskap Uno-X har samarbeidet med de siste sesongene og som har vært innslag på lagets treningssamlinger. 

– Alle vet at du må prøve for å vinne. Jeg har jobbet mye med Karina i Mind om akkurat de tingene. Hun har sagt det mye at du jo vet at du må tørre å angripe for å vinne, men det er jo det å gjøre det i praksis som har vært vanskelig. Med mye god hjelp fra henne gjennom året merker jeg at jeg har blitt bedre på det. Spesielt når du får slike resultater er det jo mye lettere å fortsette med det samme, når du ser hva du kan oppnå om du bare tør, sier Hoelgaard til procycling.no.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Ville gi noe tilbake til laget

For 24-åringen var seieren i Narvik den første proffseieren i karrieren.

– Jeg er ikke en som vinner mye, så å vinne et så stort ritt var utrolig stort. Jeg var jo også skuffet etter lørdagen da gutta på laget gjorde en så god jobb og så ble det ikke mer enn en 18. plass. Jeg håpte å gi noe tilbake til dem, så det var kjekt for hele laget. Jeg synes de fortjente å få noe mer tilbake enn en 18. plass, sier han.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Nå er han sammen med Kristoffer Skjerping, Jonas Abrahamsen, Anders Skaarseth, Erik Nordsæter Resell og Torstein Træen klar for å kjøre PostNord Danmark rundt, som starter med en tøff etappe til og fra Silkeborg onsdag.

– Når du får et slikt resultat får du tro på både det du og laget driver med. Vi har tro på at vi kan få til noe stort her nede også, sier Hoelgaard. 

– Jeg tror egentlig vi har ganske mange det passer for. Vi har ingen utpreget ren spurter, men disse løypene er ganske kuperte i utgangspunktet, så det spørs om det blir noen store massespurter før på den siste etappen. Blir det offensiv sykling så tror jeg det skal passe oss veldig bra.

– Jeg tror vi må bryte et mønster

Superbein på siste dag i Arctic

Med karrierens største seier på søndag, er det naturlig å forvente at formen til Hoelgaard er meget kurant når Uno-X tar fatt på det danske etapperittet.

– Siste dag i Arctic var veldig bra. De første tre dagene var greie de også, men på søndag skjønte jeg at nok ikke hadde hatt så gode bein de første dagene som jeg trodde. Jeg hadde overbevist meg om at jeg hadde gode bein, men da jeg startet på søndag kjente jeg at det var som natt og dag. Jeg håper å kunne fortsette med disse beina her i Danmark. Da kan det bli kjekt, sier han optimistisk. 

Hvor godt han vil gjøre det i sammendraget vil nok i stor grad avhenge av hvordan det går på den 17 kilometer lange tempoen på den andre etappen.

Spørsmålet er hvor mye jeg vil tape, så får man ta en opptelling etter det. Skal jeg ha en sjanse i sammendraget, så må jeg nok komme i et brudd på de andre dagene. Det gjør en jo best om en kjører for etappeseier, så det gir seg litt selv. Kjører jeg på den måten kommer eventuelt sammendraget, sier han.

I tillegg til Uno-X, er også Joker Fuel of Norway og Amund Grøndahl Jansen med i rittet.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!