VANT: Michael Matthews vant GP de Quebec. Her fra Katalonia rundt i år. FOTO: David Ramos/Getty Images

Matthews forsvarte seieren i Quebec

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 13.09.19 22:22

Del på    

Slo Sagan og Van Avermaet på oppløpet.

(procycling.no): Fredag kveld norsk tid gikk det kanadiske endagsrittet GP de Quebec. Flere av VM-favorittene var samlet for å gjøre opp i en lettkupert rundløype i Quebecs gater.

Ut på den siste runden var det samlet, og i den første av de to bakkene på runden satte Deceuninck-QuickStep fart. De kjørte for Julian Alaphilippe og klarte å minske feltet ganske betraktelig. 

Alaphilippe gikk til i den siste bakken, og da fulgte Peter Sagan, Greg Van Avermaet, Jack Haig og Diego Ulissi. De klarte imidlertid ikke å samarbeide og ble kjørt inn inne på den siste kilometeren.

Det var fordel for feltet som fulgte bak. Der satt fjorårets vinner, Michael Matthews, i en meget god posisjon. På det seige oppløpet var det ingen som var i nærheten av australieren, og han kunne strekke hendene i været i god tid før målstreken for å juble for seieren. 

Bak ham fulgte Sagan, mens Van Avermaet ble nummer tre.

Tre nordmenn kjørte rittet. Kristoffer Halvorsen måtte slippe på den nest siste runden, mens August Jensen og Sven Erik Bystrøm var med ut på den siste runden uten å prege kampen om de gjeveste plasseringene. Bystrøm ble beste nordmann på en 31.plass.