Foto: A.S.O./Pauline Ballet

Matej Mohoric triumferte på vanvittig maratonetappe

Ole Brokhaug
Tips meg

Publisert 2.07.21 17:57

Del på    

Slovensk seier på tourens aller lengste dag.

(procycling.no): 249,1 km fra Verzon til Le Creusot betyr en lang dag på sykkelen. Den lengste etappen i Tour de France siden etappe 20 i år 2000.

Maratondagen på to hjul endte med bruddseier da Matej Mohoric (Bahrain-Victorious) stakk av fra en større gruppe.

For Edvald Boasson-Hagen og Vegard Stake Laengen ble det også en kraftprøve. Boasson-Hagen forsøkte i det lengste å være en del av dagens brudd, men da 29 mannsbruddet gikk var det uten 34-åringen.

Da bruddet var etablert var ingen UAE-ryttere med. Panikken brøt ut i Pogacars lag og Stake-Laengen og resten av laget ble raskt sendt til pumpene. Etter hvert roet Stake-Laengen og co. tempoet og innså at luken fram var vrien å tette. Nå dreide det seg om å kontrollere avstanden.

Van der Poel i brudd til forsvar av den gule trøyen, noe han til slutt klarte. Erkerivalen Wout van Aert fulgte med i bruddet som hans argeste utfordrer i kampen om gult.

Duoen hang ikke med da Mohoric angrep med hele åtte mil igjen og fikk med seg Brent Van Moer og etter hvert også Jasper Stuyven og Victor Campenaerts. Ingen av dem klarte å følge Mohoric i de siste stigningene.

En forslått og uheldig storfavoritt, Jumbo Visma-rytteren Primoz Roglic, slet også i de siste stigningene og tapte nesten fire minutter til Pogacar sin gruppe.