SEIRET: Rafael Majka vant den tredje etappen i Slovenia rundt. Foto: Tim De Waele.

Majka viste klatreform

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 17.06.17 15:19

Del på    

Full kontroll i Tour of Slovenias bakkefinish.

(procycling.no): Lørdagens etappe i Tour of Slovenia var rittets hardeste og var forventet å være den avgjørende etappen i sammendraget.

Rytterne skulle opp til Rogla, en stigning på 7.5 prosent i snitt i snaue 14 kilometer. Da bruddet var kjørt inn i bunn av bakken, var det duket for en kamp mellom de store kanonene.

Bora-hansgrohe satte farten, og hovedfeltet krympet raskt. Etter et nådestøt fra Rafael Majka, var det bare tre ryttere igjen i teten. Polakken, Jack Haig og Giovanni Visconti.

Majka fyrte av angrep på angrep, men Jack Haig satt som limt på hjulet. Visconti måtte slippe flere ganger, men kom seg opp gang etter gang.

To kilometer før mål så det ut til å bli for tøft for Visconti, men også denne gangen klarte han å komme i kapp. Inne på den siste kilometeren gikk han kontra, og han startet spurten 200 meter før mål.

Da var det tomt for Jack Haig, men Rafael Majka maktet å spurte forbi italieneren. Det ble dermed favorittseier til Bora-hansgrohe på kongeetappen i Tour of Slovenia.

Visconti og Haig fulgte på plassene bak.

Dermed tok Majka over sammenlagtledelsen, og ser ut til å ha god kontroll på sammenlagtseieren før den siste, flate etappen i morgen.