Prøv Procycling Pluss idag

MÅ FORTSATT VÆRE OFFENSIVE: Esteban Chavez og Simon Yates må fortsette å angripe i fjellene. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images)

– De må ta tid når de kan

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 12.05.18 09:46

Del på    

Michelton-Scott har ingen planer om å kjøre defensivt.

(procycling.no): Michelton-Scott sitter meget fint til etter at Esteban Chavez og Simon Yates utklasset konkurrentene på Etna torsdag. Yates har nå 16 sekunder på Tom Dumoulin (Sunweb) i sammendraget, mens Chavez venter følger ti sekunder etter nederlenderen.

Lørdag og søndag kommer to nye fjellavslutninger i giroen. Først er det målgang på Montevergine di Mercogliano, en stigning som stiger med fem prosent i 17 kilometer, stort sett fordelt jevnt utover klatringen.

Dagen etter skal rytterne opp på 2135 meter når Gran Sasso d’Italia skal besøkes.

Verken Yates eller Chavez er allverdens til temposyklister, og begge må ta mer tid på Dumoulin i forkant av den 34.2 kilometer lange tempoetappen på etappe 16. Før den tid (og etter) er det flust av muligheter til å ta tid på konkurrentene.

Ingenting forandrer seg

Det australske laget markerte seg som meget offensive på Etna-etappen, og selv med to ryttere blant de tre første i sammendraget, har ikke laget planer om å kjøre mer defensivt.

– Helt ærlig, så forandrer ingenting seg. Vi er i en så god posisjon som vi kunne håpet på, men vi har en stor helg foran oss, sier Matt White, sportsdirektør i Michelton-Scott, til cyclingnews.com.

Lørdagens etappe er ikke den stigningen som skiller mest, men Michelton-Scott-laget må belage seg på angrep fra konkurrentene.

– Det er ikke den hardeste klatringen, men en solid en. Man forventer gjerne en stor gruppe der, så det handler stort sett om å passe på at ingen i sammendraget klarer å skli vekk og ta tid.

– Søndagens klatring til Gran Sasso er en stor dag. Jeg har konkurrert der selv, tilbake i 1999, men jeg husker det ikke så godt. Det er en lang, tøff klatring, den er ikke veldig bratt, men den varer lenge. Du har førstekategorien før, og så går Sasso-stigningen opp til 2100 meter. Det er høyt.

Likevel tror ikke White at høyden kommer til å spille en veldig stor rolle i rittet, da de fleste sammenlagtfavorittene har brukt mye tid i forkant til å forberede seg i høyden. Chavez har i tillegg vokst opp på 2700 meters høyde.

– Kan ikke matche Froome og Dumoulin på tempo

Michelton-Scott kom inn i rittet med to sammenlagtkapteiner. Det har ikke forandret seg noe etter at Yates har overtatt den rosa trøyen.

– Esteban og Simon er våre to ledere, og vi kjører med to ledere til ting forandrer seg. Det er en stor fordel å ha to ryttere, og vi vil spille de kortene hele veien.

For Chavez og Yates handler det nå om å fortsette å ta tid før tempoen.

– Begge våre ryttere må ta tid før tempoetappen fordi vi vet at selv om tempsyklingen deres har forbedret seg, vet vi at ikke kan matche Dumoulin og Froome på en flat tempo som på etappe 16.

– Vi kan ikke kaste bort muligheter til å ta tid. Det startet på Etna, og de må ta tid når de kan.

 

Tagget med: , , ,

Les også disse