SNIK: Andrea Vendrame satt med og viste seg ikke i front før på de siste ti meterne, og spurtet til seier i Tro-Bro Léon. FOTO: Skjermdump Eurosport Norge

Lynrask Vendrame vant Tro Bro-Léon

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 22.04.19 16:45

Del på    

Tok første italienske seier i rittet.

(procycling.no): Etter 27 gruspartier satt elleve mann igjen i front i Tro-Bro Léon. Flere forsøkte seg på de siste kilometerne, men til slutt gikk det mot spurt i den bretonske klassikeren.

Marc Sarreau (Groupama-FDJ) var umiddelbart en mann å se til og på oppløpet i Lannilis var det den raske franskmannen som åpnet spurten. Baptiste Planckaert (Wallonie-Bruxelles) kom imidlertid raskt rundt ham og Sarreau sakket akterut.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Samtidig kom Andrea Vendrame (Androni-Giocattoli) i tunge klyv bakfra. Italieneren hadde sneket seg med bakerst i gruppen i avslutningen og viste seg ikke i front før på de siste meterne. I stor fart seilte han forbi konkurrentene og ble den første italieneren til å vinne det franske rittet.

Planckaert ble nummer to, mens danske Riwal Readynez-rytter Emil Vinjebo ble numme tre, etter svært imponerende kjøring. Sindre Lunke og Krister Hagens lagkamerat angrep en rekke ganger i finalen og var av gårde omtrent 20 kilometer til mål, og maktet likevel å ta tredjeplassen i rittet.

Daniel Hoelgaard (Groupama-FDJ) var eneste nordmann i rittet og kjempet ikke om noen topplassering.

Saken oppdateres!