VANT: Alexey Lutsenko den raskeste på toppen av Selçuk. FOTO: Atlex Livesey/Getty Images

Lutsenko knep seieren på Selçuk

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 12.10.18 15:58

Del på    

Ulissi nær å gjenta forårets seier.

(procycling.no): Etter tre spurtetapper tok den fjerde etappen av Tour of Turkey rytterne inn i tøffere terreng, med Mountain Prime (2,1 kilometer à 5,1 prosent) og Selçuk (3,9 kilometer à 8,4 prosent) i avslutningen.

Grega Bole (Bahrain-Merida) og Diego Rubio (Burgos-BH) holdt det gående i front inn mot klatringen opp til Selçuk, men duoen, som var restene fra et opprinnelig åttemannsbrudd, hadde lite å stille opp med mot et jagende hovedfeltet.

Her gjorde Vegard Stake Laengen en jobb i front av feltet for Diego Ulissi, men straks man nådde bunnen av klatringen ble det anarki i front.

Farsfylt finale

Flere forsøk gikk umiddelbart, blant annet fra Team Sunweb og Euskadi-Murias.

Etter hvert opp i stigningen kom Sergio Pardilla (Caja Rural) seg løs, men han maktet aldri å få mer enn et par meter. Forsøket ble hentet da Steff Cras (Katusha-Alpecin) kom i stor fart, men den unge belgieren ble raskt hentet.

Grunnet motvinden oppover stigningen maktet ingen å slite seg løs og det hele endte i at en relativt stor gruppe kom samlet inn mot spurten.

Ender i spurt

Eduard Prades (Euskadi-Murias) åpnet fra front, men i skyggene lurte Diego Ulissi (UAE Team Emirates). Da italieneren klinket til med 200 meter til mål var Prades sjanseløs.

Ulissi vant fjorårets etappe opp Selçuk og så ut til å være på god vei til å ta en ny seier, men i tynge klyv bakfra kom den kazaksthanske mesteren Alexey Lutsenko.

Astana-rytteren fortsatte å akselere hele veien mot streken og 20 meter før mål passerer han UAE-rytteren, og tar til slutt en klar seier, hans femte for sesongen.

Med dagens etappeseier overtar han også sammenlagtledelsen i rittet, som fortsetter med en ny, flat etappe lørdag.

Tagget med: , ,

Les også disse