DANSK VINNER: Magnus Cort Nielsen var raskest i spurten i Ringerike GP. Dansken sputslo Kristoffer Skjerping og Sven Erik Bystrøm. (foto: procycling.no)

Dansk stortalent overlistet de norske

Anders Lindstrøm
Tips meg

Publisert 11.05.14 19:25

Del på    

Dramatisk finale i Ringerike Grand Prix.

HØNEFOSS (procycling.no): Et forrykende tempo inne på de avsluttende rundene inne i Hønefoss fileterte ned feltet til bare 13 ryttere.

På siste klatring opp Riperbakken gikk det flust av angrep og gruppen som holdt helt inn til mål ble redusert ytterligere.

Kristoffer Skjerping (Joker), Odd-Christian Eiking (Joker), Bjørn Tore Hoem (Sparebanken Sør), Sven Erik Bystrøm (Øster Hus), Rasmus Mygind  (Team Trefor), Michael Olsson (Ringeriks Kraft) og Magnus Cort Nielsen (Cult) var gruppen som skulle gjøre opp om seieren etter 189 kilometer kjørt.

I spurten var det imidlertid ingen som kunne gjøre noe med dansken Cort Nielsen, som viste seg raskere enn både Bystrøm og Skjerping.

Formsterk danske
Dette er Cult-rytterens femte seieren denne sesongen. Forrige uken gikk 21-åringen til topps i både Destination Thy og Himmerland Rundt på hjemmebane. Søndag hang han godt med i den avgjørende Riperbakken.

– Bakken er motbydelig. Jeg visste at jeg hadde en god spurt, så jeg trengte ikke å angripe. Bare tette luker, forteller en fornøyd Cort Nielsen til procycling.no etter målgang.

Nytt toppresultat for Bystrøm
Øster Hus-rytter Bystrøm kjørte offensivt gjennom hele dagen og satte sitt preg på finalen. Etter målgang var 22-åringen fra Haugesund godt fornøyd med pallplass.

– Jeg følte meg veldig bra i dag. Synd Skjerping, Hoem og jeg ikke kom oss løs. Men jeg er godt fornøyd med spurten og andreplass, sier Bystrøm til procycling.no.

Bystrøm fortsetter dermed sin sterke kjøring denne sesongen. Lørdag tok han 6.plass i Hadeland Grand Prix.

PALLEN 2014: Cort Nielsen vant foran Bystrøm og Skjerping. (foto: procycling.no)

PALLEN 2014: Cort Nielsen vant foran Bystrøm og Skjerping. (foto: procycling.no)

 

Ringerike Grand Prix 2014:
1. Magnus Cort Nielsen (Cult Energy Vital Water) 4.13,7
2. Sven Erik Bystrøm (Øster Hus-Ridley) samme tid
3. Kristoffer Skjerping (Joker)
4. Rasmus Mygind (Team Trefor)
5. Odd Christian Eiking (Joker)
6. Micael Olsson (Joker)
7. Bjørn Tore Hoem (Team Sparebanken Sør)
8. Adrian Gjølberg (Team FixIT.no) + 0.37
9. Njål Kleiven (Motiv 3) s.t.
10. Jeroen Meijers (Rabobank Development)

LIVE: