VANT: Alejandro Valverde vant årets Flèche Wallonne. Her fra fjoårets triumf. Foto: Francois Lenoir (Scanpix/Reuters)

VANT: Alejandro Valverde vant årets Flèche Wallonne. Her fra fjoårets triumf. Foto: Francois Lenoir (Scanpix/Reuters)

Ny leksjon av Valverde i Flèche Wallonne

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 20.04.16 15:20

Del på    

Les procycling.nos LIVE-referat her.

Fjoårsvinner Alejandro Valverde var uimotståelig i Ardennene i fjor. Han vant både i Huy og Liège, i tillegg var han andremann i Amstel Gold Race.

I år sto veteranen over åpningsøvelsen, men er meldt klar til å forsvare tittelen opp ikoniske Mur de Huy.

Movistar-kapteinen vant også her for to siden, og kan vinne tre på rad med gode bein i dag. Han vant også 2006-utgaven av rittet.

Overraskelsen Julian Alaphilippe fulgte ham nærmest i fjor, sammen med Michael Albasini og Katusha-kameratene Joaquim Rodriguez og Daniel Moreno. I år er Moreno ved Valverdes side.

– På papiret er det kun en håndfull ryttere som kan vinne, uttalte Skys Kurt Asle Arvesen til procycling.no.

Med på den lista er Sergio Henao som var nest raskest opp den avsluttende bakken i 2013, men som da måtte se seg slått av Moreno.

Philippe Gilbert (BMC) er en annen mann som sårt ønsker seg en seier. Det amerikanske laget har også en outsider i Samuel Sánchez. Offensive ryttere som Tim Wellens og Dan Martin er to andre som fortjener å bli omtalt.

Av de norske er det naturlig nok Lars Petter Nordhaug det knyttes størst forventninger til. Han satt med favorittgruppa inn i et noe kaotisk Amstel Gold Race.

Øvrige norske deltakere er Sven Erik Bystrøm, Vegard Stake Laengen og Odd Christian Eiking. Trioen blir som læregutter å regne i dette selskapet.

Vi går LIVE fra 11:40 i vinduet under: