VINNERSKALLER: Både Chris Froome og Egan Bernal har vunnet Tour de France de siste årene, og i tillegg har Ineos 2018-vinner Geraint Thomas i bakhånd. Dermed er det en krevende kapteinskabal som skal løses. Her fra Tour de France i 2018. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images

L’Équipe: Froome misfornøyd med lagledelsens håndtering av Bernal-utspill

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 16.05.20 16:11

Del på    

Spekulasjonene rundt britens fremtid fortsetter.

(procycling.no): Det var på torsdag at Cyclingnews.com overraskende kunne melde at Chris Froome vurderte en overgang fra Team Ineos allerede nå denne sesongen, og ifølge L’Équipe skal Froome være svært misfornøyd med lagledelsens manglende håndtering av et utspill fra Egan Bernal.

Den regjerende Tour de France-mesteren snakket i et intervju med Alberto Contador på spansk Eurosport om kapteinskabalen i Team Ineos inn mot Tour de France, hvor han uttrykte at han hadde forståelse for at det kunne være interessant for det britiske laget å hjelpe Chris Froome til en femte seier:

– Men jeg har også satt meg selv i en posisjon. Jeg er ung, jeg har allerede vunnet Tour de France én gang og jeg kommer ikke til å kaste bort en mulighet til å vinne Tour de France, det er sikkert. At jeg ville ofre meg selv, mens jeg er i toppform … Jeg tror ikke jeg vil gjøre det, heller ikke han eller andre, sa Bernal ifølge Cyclingnews.com

Colombianeren argumenterte derfor for at laget måtte se på nivået til Froome, Geraint Thomas og han selv på de første etappene, og ta en avgjørelse om kapteinsrollen ut ifra det.

Flere lag ryktes å være aktuelle

Ifølge L’Équipe ba Froome om en forklaring fra lagledelsen, noe som ikke skal ha skjedd.

– Chris er helt klart sint på lagledelsen fordi ingen reagerte på Bernals utspill. Han ba om at situasjonen ble håndtert raskt, men har så langt ikke mottatt noe svar, siteres et familiemedlem av Froome på i den franske avisen.

De skriver videre at Froome skal ha fått et kontraktstilbud med en lavere lønn. De skriver også at Froome mistet mye støtte innad i lagledelsen etter dødsfallet til sportsdirektør Nicolas Portal, som var en god venn av Froome og en viktig brikke bak Froomes største triumfer.

Israel Start-Up Nation, Bahrain McLaren, NTT og Movistar nevnes av L’Équipe alle som mulige alternativer, i tillegg til et nytt britisk lag som skal etableres neste år. UAE Team Emirates har også vært linket til Froome de siste dagene.

34-åringen er inne i sitt foreløpig siste kontraktsår med Team Ineos, etter å ha vært i laget siden det ble etablert under navnet Team Sky i 2010.

Gazzetta: Ingen overgang midt i sesongen

Skal vi tro Gazzetta dello Sports kilder i Team Ineos, er det imidlertid lite som tyder på at Froome faktisk kan forsvinne i løpet av sesongen.

Det klare beskjeden derfra er at Froome blir værende i Team Ineos i 2020, og i så fall kan det bli særdeles spennende å se hva Team Ineos velger å gjøre hvis det er mulig å kjøre Tour de France i år.

Rittet skal etter planen starte i Nice 29. august.