SKADET SKULDEREN: Andreas Leknessund må belage seg på en stund uten sykkelen etter å ha veltet på trening. FOTO: Jan Brychta / Uno-X Norwegian Development Team

Leknessund trolig ute resten av sesongen

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 12.08.19 11:09

Del på    

Uno-X-rytteren skadet flere leddbånd i skulderen etter treningsvelt.

(procycling.no): Søndag kunne Uno-X melde at Andreas Leknessund brakk kragebeinet etter en velt på trening, men videre undersøkelser viser at det faktisk ikke var kragebeinet som ble skadet i velten.

– Kragebeinet er faktisk intakt, men han har skadet noen leddbånd. Det er mulig han må operere, sier Kurt Asle Arvesen i Uno-X Norwegian Development Team til procycling.no.

– Han skal inn til nye sjekker nå, så blir det vurdert. Jeg vil tro han blir operert med tanke på hans situasjon, alder og alt han skal i fremtiden.

Syklet i et hull

Leknessund forteller selv at han «rett og slett syklet i et hull på vei ned fra et bakkedrag».

Tour de l’Avenir som starter på torsdag ryker uansett, men trolig kommer også VM for tidlig for 20-åringen.

– Jeg vil anta at han er ute resten av året, dessverre, sier Arvesen. 

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Bare det at jeg måtte si at han var ute for resten av sesongen gjorde vondt. Det er en strek i regninga, men slikt skjer innimellom. Det må vi bare prøve å takle på best mulig måte. Vi har en sulten gjeng utenom Andreas. Selvfølgelig er det mest synd på gutten selv.

– Kommer helt sikkert sterkere tilbake

Leknessund har levert en meget god sesong, med seier sammenlagt i Fredsrittet og på NM-tempoen som de to største høydepunktene. I forrige uke ble han nummer fem på U23-tempoen i EM. Han var også blant favorittene til årets utgave av Tour de l’Avenir, men må altså se rittet fra sofaen.

20-åringen har allerede signert en treårskontrakt med Team Sunweb fra 2021, men vil fremdeles ha sjansen til å gjøre det bra i rittene på U23-kalenderen når han også neste år sykler for Uno-X Norwegian Development Team. 

Skaden til Leknessund kommer ikke på et gunstig tidspunkt for Uno-X, som har en rekke med større etappperitt på programmet den neste måneden. Dermed er det en liten kabal som skal gå opp, men Arvesen tror de har det hele under kontroll.

– Det er bare slik det er noen ganger. Så får vi bare bruke tiden på Andreas, så kommer han helt sikkert sterkere tilbake, sier Arvesen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse