BLIR SPORTSDIREKTØR: Magnus Børresen, til venstre, legger opp og blir sportsdirektør i Coop. Her trener han til sitt siste NM som aktiv sammen med lageier Alexander Kristoff. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Legger opp – blir sportsdirektør i Team Coop

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 15.01.17 12:30

Del på    

Magnus Børresen sier han er godt skodd for rollen.

(procycling.no): Etter fem år på kontinentallag, og enda flere år som aktiv syklist, begynte motivasjonen til Magnus Børresen i Team Coop å minke. Dermed tok 28-åringen i sommer avgjørelsen om å legge opp som syklist.

Nå begynner han i en ny rolle i laget. Børresen er nemlig ansatt som sportsdirektør, og kommer til å fungere som trener for rytterne på laget. 

Til procycling.no forteller den nye sportsdirektøren hva som gjorde at han valgte å legge opp etter fjorårets sesong.

– Jeg fant vel ut at det hadde blitt nok satsing på sykkel. Det henger sammen med motivasjon og at man kanskje ikke når de målene man har satt seg. Da det åpnet seg en mulighet i samtale med Coop, løste det seg sånn, forklarer han fra lagets samling i Benidorm.

At Børresen skulle fortsette i laget etter karrieren, er noe som har ligget i planene en stund. Han har nemlig en utdannelse i fysiologi fra idrettshøgskolen, og har med det bred kompetanse i idrettsfaglige emner. Det, kombinert med lang fartstid på det høyeste nivået i Norge, gjør ham til en velegnet sportsdirektør.

I Coop får Børresen flere arbeidsoppgaver enn en vanlig sportsdirektør.

– Sportsdirektør er tittelen, men rollen min går litt utover det egentlig. Jeg har ganske mye ansvar for utøvere og utøveroppfølging. Det er treningsplanlegging, gjennomføring av trening og en oppfølging på det daglige planet.

– Jeg føler jeg er godt skodd for rollen min med tanke på den fysiologiske kompetansen og erfaringen jeg har, utdyper 28-åringen fra Oslo.

– Høyere nivå enn tidligere

Når Team Coop nå er samlet i Benidorm, er det lagets første offisielle samling for sesongen. Alle rytterne er på plass, med unntak av Håkon Aalrust, som følger NTG og Asker CKs opplegg enn så lenge.

Ifølge Børresen, er laget godt forberedt for den kommende sesongen.

– Det ser absolutt bra ut. Alle rytterne har gjort en kjempejobb i vinter sånn treningsmessig, og vi har fått fulgt dem opp enda tettere enn vanlig. Vi har klart å tilpasse treningen mer individuelt, og de er på et høyere nivå enn på samme tid i fjor. Jeg synes absolutt at det virker lovende, forteller en optimistisk sportsdirektør.

Når 28-åringen blir bedt om å trekke frem et høydepunkt fra sin aktive karriere, er det ett øyeblikk som skiller seg ut.

– Høydepunktet var vel da jeg ble U23-norgesemster i Trondheim i 2010. Det er min største seier på sykkelsetet, så hvis jeg må trekke frem ett enkelt ritt, så blir det det. Likevel er det alle de små historiene fra sykkellivet jeg sitter igjen med. Jeg håper det kommer mer av dem i årene som kommer, beretter den nye sportsdirektøren.

Tagget med: ,

Les også disse