INSPIRERT AV TRÆEN: Andreas Leknessund (nærmest) er et av Uno-X sine tre håp på torsdagens klatreetappe i Volta ao Argarve. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)

Lar seg inspirere av Træen før klatreetappe: – Det er klart han er sterk, men vi er sterke vi også

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 19.02.20 19:55

Del på    

Leknessund, Hoelgaard og Sleen er Uno-X sine håp på torsdagens fjelletappe i Algarve.

(procycling.no): Torstein Træen klatret med de beste i Colombia i forrige uke, og torsdag skal nye Uno-X-ryttere få testet klatrebeina mot flere av verdens ypperste bakkekjørere.

Torsdagens etappe i Volta ao Argarve er av det meget harde slaget og avsluttes med en 7.5 kilometer lang stigning med seks prosent i snitt.

Før den tid venter det imidlertid flere korte, men tøffe bakker, og det vil mest sannsynlig bli et meget tøft ritt.

Onsdag var det Daniel Hoelgaard det norske laget kjørte for. Det endte med niendeplass. På torsdagens og lørdagens etappe, to seige etapper som begge avsluttes med bakker, er det Andreas Leknessund, Torjus Sleen og Markus Hoelgaard som er lagets håp. 

De lar seg inspirere av Træens prestasjoner i sykkelgale Colombia.

– Det viser at vi er et bra lag. Det er ikke lenge siden vi var på samling med Torstein. Det er klart han er sterk, men vi er sterke vi også. Vi vil veldig gjerne bite fra oss vi også. Det inspirerer helt klart, sier Andreas Leknessund til procycling.no.

– Blir en hard dag

Den norske tempomesteren var meget solid da U23-landslaget møtte på lange bakker i Fredsrittet i fjor, men fikk ikke muligheten til å kjøre Tour de l’Avenir som følge av en velt på trening i august.

Tromsøværingen har brukt høsten på å trene seg opp igjen og syklet i dag sitt første ritt siden uhellet i fjor sommer.

Han er usikker på hva han, Sleen og Hoelgaard kan få til på torsdagens etappe, men sier de må være offensive i feltet og henge med så lenge de klarer.

– Det handler om å være med og gripe mulighetene som kommer. Det er vanskelig å si hva vi egentlig kan få til. Vi har jo troen på at vi kan hevde oss, men vi må bare sitte fremme. Det blir en hard dag, det er litt begrenset hva man kan gjøre annet enn å henge med. 

Sleen best på bakketest: – Bare å vente på et gjennombrudd

Under Uno-X-samlingen tidligere i måneden i Cambrils, var det Torjus Sleen som var hvassest på bakketesten laget kjørte. 22-åringen bemerket seg etter å ha kjørt glimrende som hjelperytter for Tobias Foss under Tour de l’Avenir, og Leknessund spår et gjennombrudd for vestfoldingen i årets sesong.

– Jeg blir ikke overrasket om han er helt oppe i der. Han er i god form og er en sterk rytter. Det er bare å vente på et stort gjennombrudd. Det kan komme når som helst, kanskje i morgen, sier 20-åringen. 

Leknessund får også anledningen til å vise frem sin norske mestertrøye på rittets siste dag, da tempo står på programmet.

Tempoetappen er 20 kilometer og avgjør hvordan sammendraget kommer til å se ut. Leknessund har ikke sett seg ut tempoen spesielt, men håper han har noe å kjøre for når han kommer til den tid.

– Jeg har tenkt litt på den, men det er litt sånn at tempo er tempo uansett hvem som står på start. Jeg ser mer frem til fellesstartene som kommer, men jeg ønsker å kjøre bra på tempoen og få en god gjennomkjøring og se hvordan jeg ligger an. Før det kommer det noen fellesstarter hvor jeg håper å kjempe. Drømmescenarioet er at jeg må ha en god tempo for å forsvare et eller annet i sammendraget. 

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

INSPIRASJONSKILDE: Torstein Træen, her side om side med Giro d’Italia-vinner Richard Carapaz, inspirer Uno-X-gutta når de skal opp mot flere verdensstjerner på torsdagens fjelletappe i Volta ao Argarve. (Photo by Maximiliano Blanco/Getty Images)