VIKTIG BRIKKE: Sebastian Langeveld har en sentral rolle på det sterke klassikermannskapet til EF Pro Cycling. Her fra en velt i Paris-Roubaix i 2018, med Matteo Trentin liggende like foran ham. Foto: Tim de Waele (TDWSport.com)

Langeveld positiv til vårklassikerne etter kragebeinsbrudd

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 12.02.20 12:07

Del på    

– Jeg har trent hele vinteren for Flandern og Roubaix, dette er bare én av de tingene du må håndtere.

(procycling.no): EF Pro Cycling tok stort sett med seg mye positivt hjem fra Étoile de Bessèges, hvor Alberto Bettiol vant den avsluttende tempoetappen og ble nummer to i sammendraget, Magnus Cort vant den andre etappen og poengtrøya og laget vant lagkonkurransen, men et skår i gleden var at Sebastian Langeveld brakk kragebeinet etter en velt på den tredje etappen.

Den nederlandske veteranen er blant de viktigste brikkene i laget til brosteinsklassikerne, hvor han til nå i karrieren har vunnet Omloop Het Nieuwsblad (2011) og blitt nummer tre i Paris-Roubaix (2017), i tillegg til en rekke andre topplasseringer. 

Langeveld ble operert over helga, og starter nå på veien tilbake. Åpningshelgen med Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Brussel-Kuurne vil etter alle solemerker komme for tidlig, mens rittene i etterkant av Milano-Sanremo alle bør være innenfor rekkevidde. En slik skade vil selvsagt gjøre noe med treningsgrunnlaget, men man så blant annet etter at Mathew Hayman brakk armen i Omloop Het Nieuwsblad i 2016, for så å vinne Paris-Roubaix seks uker etterpå, at det er fullt mulig å komme tilbake i god form etter en skade tett på de to brosteinsmonumentene.

– Jeg er veldig positiv til å gjøre klassikerne. Det er ikke ideelt, men det er blant de omstendighetene som du ikke har en påvirkning på i hele forberedelsen. Jeg har trent hele vinteren for Flandern og Roubaix, dette er bare én av de tingene du må håndtere. Nå er det et kragebein, men det kunne vært influensa eller noe annet, sier Langeveld i et innlegg på lagets hjemmeside.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med:

Les også disse