SKULLE TIL TOUR DE FRANCE: Men det spørs om ikke FDJ heller tar med Bouhanni, dersom de to franskmannene ikke kommer til enighet. Foto: Tim De Waele/TDWSPORT.COM.

Lagkameratene kan ikke fordra hverandre

Procycling
Tips meg

Publisert 9.06.14 11:00

Del på    

De franske superspurterne Nacer Bouhanni og Arnaud Demare må forsøke å komme til enighet før Tour de France.

FDJs bruttotropp til Tour de France inneholder både Arnaud Demare og Nacer Bouhannis navn.

Problemet er at de to franske superspurterne overhodet ikke kan fordra hverandre. Demare har tidligere i år uttalt at det vil være umulig for han og Bouhanni å sykle sammen i Tour de France.

Dermed blir det et vanskelig dilemma for manageren i laget, Marc Madiot. Denne uken har franskmannen forsøkt å få de to rivaliserende lagkameratene til å snakke sammen, uten stort hell.

– Det er ingenting som tyder på at jeg vil klare å løse problemet. Det var ting som måtte bli sagt. Det var en vanskelig samtale, men omstendighetene ble forklart og jeg er glad det skjedde, forteller Madiot til Sud-Ouest.

Nesten like mange seire
En faktor som ikke akkurat gjør dilemmaet lettere, er at de to ungguttene har vunnet omtrent like mange sykkelritt i år, med henholdsvis syv og åtte seire. Riktignok har nok Bouhanni litt større triumfer med blant annet tre etappeseire i Giro d’Italia fra i år, i tillegg til at han vant poengtrøyen.

Cycling: 97th Tour of Italy 2014 / Stage 10

SPURTKONGEN I GIRO D’ITALIA: 23 år gamle Bouhanni vant tre etapper og poengtrøyen. Foto: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

I utgangspunktet var planen at Demare skulle kjøre Tour de France, men det var etter Bouhannis prestasjoner i Giro d’Italia at Madiot måtte revurdere sin opprinnelige plan.

Demare har til sammenlikning vunnet både Firedagers i Dunkerque og Tour de Picardie sammenlagt, samt vist imponerende kjørestyrke i enkelte klassikere.

Fordelen hans med tanke på en eventuell Tour de France-seleksjon vil i så fall være at han kan sitte med på de litt mer kuperte etappene hvor Bouhanni trolig ville fått det tøft.

Alt er mulig
Den ideelle løsningen ville selvsagt vært dersom de to kunne klare å komme til enighet og sykle sammen i Tour de France, men det ser foreløpig ut til å være en umulighet.

Madiot har likevel ikke gitt opp håpet om at de to superstjernene hans skal klare å bli venner igjen.

– Alt er mulig, men det er fortsatt en lang vei å gå, sier sportsdirektøren.

Demare sykler for øvrig Critérium du Dauphiné, hvor han på papiret er den sterkeste spurteren til start. Trolig vil FDJ.fr fatte en beslutning etter rittet er unnagjort.