VIVIANI BEST: Alexander Kristoff endte på tredjeplass på den siste etappen av Tour of Slovakia. FOTO: Jan Melicher, Tour of Slovakia.

Kristoff med ny tredjeplass i Slovakia

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 21.09.19 13:57

Del på    

Spurtslått av Viviani på den siste etappen i Tour of Slovakia.

(procycling.no): Den femte og siste etappen i Tour of Slovakia endte i en rask spurt der Alexander Kristoff igjen kjempet i toppen.

UAE-rytteren posisjonerte seg godt inn på de siste kilometerne, og hadde hjulet til Elia Viviani og Arnaud Demaré.

Viviani fikk et meget godt opptrekk av sine lagkamerater i Deceuninck-QuickStep og åpnet spurten med snaue 200 meter igjen. Europamesteren hadde grei kontroll og fikk aldri noen av sine konkurrenter opp på siden og tok sin første seier i rittet.

Bak italieneren var det tettere. Demaré og Kristoff kjempet side om side, men til slutt var franskmannen et halvt hjul foran det norske VM-håpet. Dermed ble det, som på fredagens etappe, tredjeplass på Alexander Kristoff.

Sammenlagtseieren gikk til Yves Lampaert (Deceuninck-QuickStep). Han overtok trøya fra Stefan Küng på den hektiske tredjeetappen, og avstanden mellom dem holdt seg på de siste to etappene. Lørdag gjorde belgieren en særdeles god jobb i opptrekket til Elia Viviani.

Uno-X markerte seg med brudd og ungdomstrøye

Nok en gang var Uno-X på offensiven. De har vært i brudd på hver etappe, og lørdag var igjen Martin Bugge Urianstad i brudd.

Urianstad, som forrige søndag vant NorgesCup-avslutningen i Sandnes, var også i brudd fredag. Underveis samlet han poeng både på poeng- og klatretrøya.

Uno-X-rytteren Torjus Sleen har uoffisielt beholdt ungdomstrøya. Han lå på tiendeplass før lørdagens etappe.

Saken oppdateres!