BARE Å VENNE SEG TIL DETTE: Fabio Jakobsen blir å se i den nederlandske mestertrøya også i 2021. Det samme gjør Lorena Wiebes. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)

Kristoff: – Kom ut på oppløpet altfor langt bak

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 19.02.20 18:12

Del på    

To nordmenn topp ti, men ingen klarte å følge Fabio Jakobsen.

(procycling.no): Volta ao Argarve ble innledet med en etappe for de spurtglade rytterne onsdag.

Et ufarlig brudd fikk gå med en gang og ble kjørt inn med drøye tre mil igjen til mål. Tim Wellens (Lotto-Soudal) gjorde det han maktet for å unngå spurt da han kjørte på i en 700 meter lang kneik, men gruppen som dannet seg over toppen klarte ikke å holde på luken til det jagende feltet.

Dermed var det et samlet felt som rullet inn mot Lagos for en spurt etter noen mindre angrep. Blant andre Andreas Leknessund (Uno-X) var frempå og markerte seg.

Inn mot avslutningen brukte de ulike lagene terrenget til å plassere sine respektive kapteiner i front av feltet. Med et par kilometer igjen var det en liten hump på tre hundre meter der feltet ble strukket ut.

På oppløpet var det Ineos som trakk opp for Ben Swift før Quick-Step tok over. Fabio Jakobsen fikk et perfekt opptrekk, og som i fjor, vant han åpningsetappen i det portugisiske etapperittet.

Den nederlandske mesteren spurtet side om side med Elia Viviani, men europamesteren hadde ikke farten til å matche sin tidligere lagkamerat. Matteo Trentin tok den siste plassen på podiet.

Kristoff: – Ble veldig ensom igjen

Alexander Kristoff gjorde en god spurt fra en ganske dårlig posisjon og endte på fjerdeplass. Han måtte klare seg alene, men kom seg ikke frem før han fikk åpnet spurten ordentlig.

Kristoff noterte seg likevel for sin fjerde topp fire-plassering hittil i årets sesong.

– Jeg ble veldig ensom på siste kilometer igjen, og tapte noen posisjoner inn i rundkjøringene. Jeg kom ut på oppløpet altfor langt bak. Hadde jeg hatt en opptrekker, kunne jeg kanskje kommet bakfra, men nå måtte jeg gjøre den jobben selv, så jeg måtte ta altfor mye vind for å komme meg frem, sier Kristoff til procycling.no

Uno-X sin spurter, Daniel Hoelgaard, kom seg i mål på en niendeplass etter å ha blitt plassert inn mot spurten av Anders Skaarseth.

Det norske profflaget kjørte bra samlet som lag underveis og var frempå da det bevegde seg litt diverse mot slutten. I finalen kom de ikke helt frem med Hoelgaard, men ålgårdingen kom seg til slutt brukbart frem og sikret en fremskutt plassering.

Torsdag venter vesentlig tøffere terreng i Algarve, og Kristoff tror sine landsmenn i Uno-X kan bite godt fra seg også der. 

– Hvordan synes du Uno-X klarte seg i dag?

– Det var kanskje en av de roligste dagene jeg har kjørt ritt med 200 watt i snitt, så jeg tror alle hadde klart seg bra i dag, ler Kristoff.

– Men jeg tror absolutt de kan hevde seg på dette nivået, vi får sikkert en pekepinn i morgen, utdyper dagens fjerdemann.