Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Kreuziger leder Tinkoff i Amstel Gold Race

Procycling
Tips meg

Publisert 15.04.16 14:27

Del på    

Både Valgren og Kiserlovski potensiell plan B for det russiske laget.

Som en av rittets tidligere vinner vil Roman Kreuziger (Tinkoff) være en markert rytter i søndagens Amstel Gold Race. Tsjekkeren som tror en reprise av 2013-seieren kan bli vanskelig, vil også ha reserveløsninger som danske Michael Valgren og kroatiske Robert Kiserlovski med seg i Tinkoff-troppen.

– Jeg kan si at Amstel Gold er et av de villeste klassikerrittene. Det er aldri rolig, alltid opp og ned og feltet er ofte strukket ut. Man behøver erfaring, du må kjøre det år etter år for å lære hvordan man når finalen med mest mulig energi, sier Kreuziger – Amstel-vinneren for tre år siden.

2013 var første utgave med målgang flyttet 1.8 kilometer etter toppen av Cauberg og tsjekkeren ble belønnet for sin dristighet etter et angrep 17 kilometer fra mål. Kreuziger kom alene til mål, 17 sekunder foran Alejandro Valverde.

– Da jeg vant i 2013 var det utrolig å ha Karsen Kroon i laget, en rytter som bor i området og som vent nøyaktig hvor man kan angripe. Han er en smart rytter og det var en stor skole for oss å ha han i rittet.

– Jeg vet ikke om jeg kan gjenta seieren, men dette er et av de største målene i sesongen, og jeg har forberedt meg og håper å være klar. I tillegg til å være i veldig god form, men man like disse rittene for å prestere. Jeg liker dem veldig godt og gleder meg til å konkurrerer. Jeg er alltid veldig fokusert nå jeg stiller til start i klassikerne.

­– Jeg har kjørt rittet seks ganger, skaffet meg nødvendig kunnskap og gravert løypa inne i hode. Da jeg vant i 2013 var avslutningen allerede endret, og jeg tror at den nye finalen er litt vanskeligere for en rytter som meg fordi man må være så rask. Igjen vil gå alene eller i par, i stedet får man en gruppe på 10-20 ryttere som spurter om seieren.

Tinkoff til Amstel Gold Race: Roman Kreuziger, Robert Kiserlovski, Michael Valgren, Jesper Hansen, Jay McCarthy, Evgeny Petrov, Yuri Trofimov og Pavel Brutt.

Tagget med: ,

Les også disse