PÅ KLUBBJAKT: Alt gikk galt under NorgesCupen i Sandefjord. Et armbrudd gjør at Audun Brekke Fløtten mister høstsesongen - en høst han skulle bruke til å imponere større lag. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Kontiryttere forsøkte å sjokkere proffene: – Jeg måtte bare prøve

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 18.05.17 09:30

Del på    

Audun Brekke Fløtten fikk smake på proffnivået.

ASKER (procycling.no): Bak i følgebilen satt Kurt Asle Arvesen med gåsehud oppover armene.

Hans Kristian Rudland og Audun Brekke Fløtten ligger på et punkt i spiss av hovedfeltet. De har nettopp startet på den seige bakken som etter hvert passerer målstreken og der funksjonæren vil markere for én runde igjen.

Før den tid angriper Uno-X-kapteinen:

– Jeg følte meg såpass bra at jeg bare måtte prøve. Jeg hadde håpet at bakken skulle være enda tøffere. Slik at det var enda større interesse fra andre for å bli med, sier Brekke Fløtten til procycling.no.

Også Nordhaugs gruppe kjøres inn

Angrepene kommer også, men enda dypere inn i finalen. Lars Petter Nordhaug forsøker seg to ganger.

Han får med seg tre ryttere som blir kjørt inn tre kilometer før mål.

Da sitter Brekke Fløtten fortsatt med i gruppa med sammenlagtfavorittene. Erik Nordsæter Resell og Syver Wærsted tar et magedrag og bringer ham i god posisjon før det skal kjempes om seieren. Brekke Fløtten kan la seg sige litt bakover i gruppa og sørge for at han ikke taper tid til de andre, store navnene.

– Når du kommer på toppen så ser du at det er et proffritt. Du kan ikke bare kjøre ifra. De gutta bak der de klarer å jevne ut farta noenlunde. Du får ikke all verdens luke. Er det 3-4 mann som er villige til å angripe og som kjører maks, så kan det gå. Men bare én kontirytter – det får være måte på, gliser han.

– Kun ryttere med andre drakter enn vanlig

Mannen med snurrebarten, Leo Snoeks, er fornøyd når han snakker med procycling.no etter etappen. Guttene har utført oppgavene de fikk tildelt på overbevisende manér.

Team Uno-X har laget «bakom-film» fra den første etappen av Tour of Norway. Du finner den her!

Vi snakker 2HC-ritt, vi snakker fem WorldTour-lag – men respekten den er ikke overdreven blant guttene til Snoeks.

– Det er mange gode ryttere her, men man skal ikke vise for mye respekt. Det er ryttere med andre drakter enn vi ser i andre løp. De er mennesker de og. Plutselig sitter det en dag. Vi får ikke toppresultatet til slutt, men vi er med og preger. Det er fortsatt fire dager igjen. Jeg er ganske trygg på at vi kommer til å få til noe, sier Snoeks.

Gir Syver muligheten

Han fastholder at han er stolt av guttene, selv om stuntet to runder fra mål viste seg å være noe prematurt.

– Audun er i bra form og kommer inn med gruppa de skal. Torstein sitter også der. Jeg er stolt av gutta. Det gjør jobben de skal og gjør en god figur her i dag. De viser seg fram, og det er det vi ønsker

Torsdag fortsetter Tour of Norway med en etappe på over 19 mil mellom Eidsvoll og Brumunddal. Den avsluttende runden har en snillere profil. Da er det Syver Wærsted som skal vise hva som bor i ham for Uno-X-laget.

– Vi vet at Syver er på vei tilbake, sier Snoeks.

Telemarkingen tok kragebeinet under sesongåpningen på Rhodos, men formen er oppadgående.

Så er spørsmålet om det holder i møtet med WorldTour-rytterne Dylan Groenewegen, Michael Albasini og Edvald Boasson Hagen.