LOPEZ: Miguel Angel Lopez var svært misfornøyd med kjøringen til Movistar etter fredagens etappe i Vuelta a España. (Photo by Justin Setterfield/Getty Images)

Konkurrent freser mot Movistar: – Eier ingen respekt

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 13.09.19 19:17

Del på    

Lopez hisset seg opp etter sidevinddrama. Movistar ‘fulgte bare taktikken’.

(procycling.no): Etter den dramatiske 19.etappen av Vuelta a España, der Movistar angrep Primoz Roglic og Miguel Angel Lopez etter at de gikk ned i en stor velt med drøye seks mil igjen til mål, har det vært flere sterke reaksjoner på det spanske storlagets kjøring.

En av dem som reagerer er mannen i den hvite ungdomstrøya, Miguel Angel Lopez. Han legger ingenting i mellom i sin omtale av Movistar.

 – Movistar eier ingen respekt. Det er typisk dem å ta disse fordelene. De spiller alltid dumme, disse idiotene. Vi vet hvordan de sykler, sier han i et intervju med RTVE etter målgang. 

Lopez lar seg ikke imponere av laget som innehar en av sportens viktigste trøyer.

– Det er irriterende å se laget til en verdensmester konkurrere på denne måten. For en verdensmester vi har, sier Lopez ironisk med et smil om munnen. 

VELTET: Tony Martin var blant dem det gikk hardest utover i den store velten seks mil før mål. Han måtte bryte rittet. (Photo by Justin Setterfield/Getty Images)

Movistar-leiren hevder de bare fulgte planen

Movistars Marc Soler har allerede vært i søkelyset etter at han ble sur og gestikulerte da han ble beordret for å taue på Nairo Quintana tidligere i årets ritt.

Han var ordknapp i møte med spansk Eurosport etter dagens etappe.

– Alle spørsmål rettes til sportsdirektøren, sa Soler. 

Movistars sportsdirektør Jose Manuel Arrieta var ikke en angrende synder etter fredagens etappe. Tvert imot, 48-åringen gikk til angrep på UCI for å la Roglic & co ta i bruk bilene for å få kontakt igjen.

– Hvis dette er sykling og UCI bestemmer hvem som vinner, vel, perfekt. Dette har skjedd oss tidligere og da tok de ikke den avgjørelsen. 

– Vi hadde alltid planer om å angripe der det ble sidevind, og vi var foran i feltet for en grunn. Vi har brukt timesvis på å rekognosere. Jeg liker åpenbart ikke velt, men vi har tapt ritt på grunn av velt tidligere. Jeg ba bare rytterne mine om å stoppe da UCI sa at de ville la rytterne benytte bilene for å komme seg opp igjen, forklarer Arrieta. 

Hagen: – Det er en krig der ute

Carl Fredrik Hagen kom seg med på Movistar-kjøret og slapp jagingen bak. Han kan fortelle om en svært hektisk etappe.

– Jeg var rett bak velten, og så kom jeg meg rundt. Jeg var aldri nedi. Så kjørte jeg meg opp til første gruppa og fikk kontakt med Movistar-gruppa rett før de begynte å kjøre. De kjørte bånn gass i sidevinden der, sier Hagen til procycling.no. 

Det norske klatrehåpet uttaler seg ikke i like sterke ordlag som Miguel Angel Lopez, og tar ikke et klart standpunkt om det var rett eller galt av Movistar.

– Hvorvidt det var riktig eller ikke, har jeg ikke noe stor formening om. Det er klart, det er jo en krig der ute mellom de sammenlagtlagene. De gjør alt det de kan for å slite hverandre ut. Det var deres taktikk, om det var riktig eller ikke, skal jeg ikke mene så mye om. Alle visste at det var sidevind, og alle hadde forrige sidevindsetappe i tankene. Folk begynner å bli slitne, og det er mye rar kjøring blant mange ryttere. Det har vært mye rart som har skjedd de siste dagene.