NY MESTER: Alex Dowsett syklet inn til ny timesrekord lørdag. Her fra VM i 2012. FOTO: TDW Sport

Knuste timesrekorden

Kjetil Rakkenes Anda
Tips meg @KjetilAnda

Publisert 2.05.15 15:15

Del på    

– Det var lettere enn jeg trodde.

Etter at Rohan Dennis knuste den stående timesrekorden i februar, var det Alex Dowsett sin tur lørdag. Den 26 år gamle briten hadde publikum ryggen underveis i rekordforsøket i Manchester, men leverte fra starten meget forsiktige tider. Men movistarrytteren begynte etter halvtimen å ta innpå rekordholder Rohan Dennis. Etter 40 minutter lå han 6,4 sekunder bak, og like før 50 syklede minutter var briten for første gang foran Dennis´ rekord.

Derfra økte briten ytterligere og så seg aldri tilbake. De siste fem minuttene ble en parademarsj og etter 58 og et halvt minutt var rekorden et faktum. Briten syklet til slutt totalt 52.937, 446 meter lengre enn den forrige rekorden.

– Dette var lettere enn jeg trodde. Jeg vil bare takke alle som har hjulpet meg. Det har ikke vært lett siden november da vi begynte å tenke på dett, sa han i seiersintervjuet og til stående jubel fra de fremmøtte.

Dermed ble Dowsett den første briten på 15 år til å ta timesrekorden etter at Chris Broadman syklet inn til 49.441 i oktober 2000.

Etter at timen var kjørt tok Dowsett flere runder i National Cycling Centre for å takke publikum som hjalp ham gjennom løpet.

– Jeg vil også takke publikum her i dag, de siste fem minuttene var det bare dere som gjorde dette – jeg hadde ikke så mye å gi.