KJØRT AV: Thibaut Pinot var i tårer etter at han ble kjørt av på den nest siste toppen under lørdagens Tour de France-etappe. FOTO: Skjermdump fra Eurosport Norge

Stor nedtur for ryggplaget Pinot: – Unnskyld

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 5.09.20 16:57

Del på    

Tapte over 18 minutter til sine argeste konkurrenter.

(procycling.no): Det later til at Julian Alaphilippe står igjen som det største, franske håpet i sammendraget etter en ubarmhjertig inngang til Pyreneene.

Romain Bardet veltet underveis, mens en trøstesløs Thibaut Pinot ble nødt til å slippe hovedfeltet alt på vei over HC-kategorien Porte de Balés. Som om ikke det var nok valgte også offensive Lilian Calmejane å stå av den 8. etappen.

Groupama-FDJ har naturlig nok satset tungt på 30-åringen fra Mélisey denne sommeren, og har blant annet latt formsterke Arnaud Démare være hjemme fra årets Tour de France. På vei mot toppen av Porte de Balés hadde Pinot hele laget sitt rundt seg. Spesielt Stefan Küng var opptatt av å trøste lagkapteinen og la en arm over skulderen hans.

Noen kilometer lenger nede i dalen satte Pinot seg fortvilet opp og forsøkte å strekke ut ryggen. Det var tydelig at smertene var såpass ille at sammendraget er kjørt for Groupama-kapteinen for denne anledningen.

Franskmannen krysset til slutt mållinja 25:23 bak etappevinner Nans Peters. Til gruppa med sammenlagtkandidater tapte han 18:43 noe som satte en effektiv stopper for hans ambisjoner i toppen av Tour de France-sammendraget.

– Dagen i dag er kanskje et vendepunkt i karrieren min. Det har vært for mange fiaskoer for meg. Er det sånn at jeg nå skal gi opp? Jeg ønsker ikke å stå av touren, og har på ingen måte tenkt tanken. Jeg vil gjerne si unnskyld overfor mine lagkamerater og til de som støtter meg. Det føles som et stort nederlag for alle. Både for laget, meg selv og mange andre mennesker, uttalte Pinot til fransk presse ifølge sykkelnettstedet cyclismactu.net.

Alaphillippe sprakk også på vei over Col de Peyresourde og falt fra 11. til 26.-plass i sammendraget. Han ligger nå over 11 minutter bak lederen Adam Yates.