I TOPPEN: Iver Knotten kjørte fort på juniortempoen i VM, men det holdt ikke til medalje. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Knotten kjempet om VM-medalje

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 11.10.16 11:41

Del på    

17-åringen fikk det tungt på andrerunden.

Etter å ha kriget om medalje på første runde endte Iver Knotten som beste norske på 6.plass på juniorenes VM-tempo i Doha tirsdag, mens Andreas Leknessund fikk løpet sitt ødelagt av velt og mekaniske problemer.

Tønsberg-rytteren klokket inn på tiden 36:15 etter to runder og 28.9 kilometer på den kunstige øyen Pearl, hvilket var 1:32 bak den suverene Brandon McNulty (USA). Amerikaneren tok gullet med 35 sekunders margin til Mikkel Bjerg (Danmark), mens landsmannen Ian Garrison (USA) tok bronseplassen, 53 sekunder bak.

Knotten, den norske bronsemedaljøren fra EM i Frankrike, var fjerde siste startende og var bare fire sekunder bak medalje ved første mellomtid. Knotten fikk det imidlertid relativt tungt på andre og avgjørende runde. 17-åringen ble også slått av Julius Johansen (Danmark) og Ruben Apers (Belgia) og havnet til slutt 39 sekunder bak bronsemedaljen til Garrison.

– Jeg er godt fornøyd. Det er mange gode mann og forskjellen mellom en og ti er veldig liten. Det er marginer og det hadde jeg ikke på min side i dag, sier Knotten til TV2 like etter målgang.

Nordmannen sier han startet forsiktig, men klarte ikke å skru opp farten på den andre runde.

– Jeg gikk ut rolig. Lå lavt i puls i forhold til det jeg hadde gjort før. Tenkte at dette var min dag. I det jeg skulle begynne å ta i på andre runden, så skjer det noe. Pulsen spretter opp 20 slag, det funker ikke, det er ikke noe tråkk, sier Knotten.

– Jeg fikk beskjed at jeg åpnet likt som dansken (Bjerg), det var planen. Jeg visste at jeg åpnet rolig. Dessverre takler jeg varmen litt dårligere. Det varierer fra dag til dag hvordan man takler det. I går kjørte jeg intervall hvor det fungerte veldig bra, sier nordmannen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

UHELDIG: Leknessund veltet tidlig, men fikk opp tempo etterhvert. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

UHELDIG: Leknessund veltet tidlig, men fikk opp tempo etterhvert. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Slik gikk det til
Leknessund startet først av de to norske. Etter bare tre kilometer gikk 17-åringen i bakken. Nordmannen var tilbake på sykkelen etter kort tid, men måtte finne rytmen på ny.

Det skulle imidlertid vise seg vanskelig, selv om han kjørte gradvis fortere underveis – Leknessund passerte målstreken på en foreløpig 12.plass, hele 2:13 bak Mikkel Bjerg (Danmark) som da hadde satt en suveren bestetid blant de tidlig startende. Tromsøværingen endte til slutt på 23.plass.

Bjergs ledertid var også gjeldende da Knotten startet sin tempo senere på dagen. Den norske spesialisten åpnet godt og var kun fire sekunder saktere enn Bjerg ved første mellomtid.

Dog var McNulty og Johansen også raskere enn Knotten som ble skjøvet ned til 4.plass. Men bare åtte sekunder bak den ledende amerikaneren, var Knotten dermed med i medaljekampen.

Ved andre mellomtid var Knotten fortsatt fjerdemann, men avstanden opp til medalje hadde vokst fra fire sekunder til 13 sekunder. Utviklingen der luken opp til bronsemedaljen vokse skulle vedvare utover i løpet.

Tagget med: , ,

Les også disse