PÅ PODIET MED DE STORE GUTTA: Torjus Sleen var i et fint selskap da han vant ungdomstrøya i Tour of Slovakia. FOTO: Jan Merlicher, Tour of Slovakia.

– Kjører absolutt som et prokontilag her

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 21.09.19 16:07

Del på    

Torjus Sleen fornøyd med Uno-Xs kjøring i Tour of Slovakia.

(procycling.no): Tour of Slovakia ble en positiv opplevelse for Uno-X. Etter fem etapper på fire dager sitter det norske laget igjen med ungdomstrøye og tiendeplass sammenlagt med Torjus Sleen.

I tillegg ble Martin Bugge Urianstad kåret til den mest offensive rytteren gjennom hele rittet etter å ha vært i brudd på de siste to etappene.

Sleen, som har hatt en meget god høstsesong, var fornøyd med lagets kjøring etter å ha vært på podiet for å motta den hvite ungdomstrøya.

– Vi kjører sinnssykt bra som lag, så det er veldig gøy, sier Sleen til procycling.no.

– I går var det jo vi som initierte i sidevinden. Da satt vi med syv mann i førstevifta, så det var veldig gøy, fortsetter Tønsberg-syklisten.

– Litt sånne ting man må kjøre for

Det har stort sett vært ganske flate dager i Slovakia, med onsdagens tekniske tempo og fredagens bakkespurt som de mest utslagsgivende etappene i sammendraget.

Dermed er det de raskeste rytterne som har hatt best muligheter for resultater, og uten et utpreget spurter har det naturligvis vært vanskelig for Uno-X å få til det helt store på enkeltetapper.

– Vi skulle gjerne hatt et enkeltetapperesultat også, men med topp ti i sammendraget, ungdomstrøye og mest offensive rytter, samt brudd på alle etappene, skal vi si oss fornøyd. Med tanke på det nivået som er her, så er det litt sånne ting man må kjøre for. 

– Viser dere med denne ukens kjøring at dere er klare til å ta steget opp?

– Absolutt. Vi kjører bedre enn mange av konti- og prokontilagene som er her. Vi sitter samlet og det er veldig gøy. Vi kjører absolutt som et prokontilag her nede, svarer Sleen.

Nå går turen videre til VM der Torjus Sleen skal sykle U23-fellesstarten neste søndag.