(procycling.no): Marcel Kittel vant etappe to og seks under fjorårets Tirreno-Adriatico, og selv om Thor Hushovd plukket ham ut som en slags joker i starten av Tour de France – gikk 30-åringen fra Arnstadt utrolig nok seiersløs igjennom sesongen med unntak av det italienske etapperittet.
Et slikt «safe place» er naturlig nok trygt å vende tilbake til, men tyskeren forteller nå cyclingnews.com at han i samråd med laget har valgt å gjøre en liten justering på sesongplanen hans.
– Jeg kjører for seirer og gode prestasjoner sammen med laget. Derfor endret vi litt på kalenderen i forrige uke, sier Kittel til amerikanske sykkelnettstedet.
Mange spurtere om beinet
Endringen for rytteren som noterte seg for årets første seier under Trofeo Palma og fulgt opp med andreplass bak landsmann Pascal Ackermann under Clásica de Almería, er å luke Tirreno-Adriatico bort fra vårprogrammet.
I stedet blir han å finne på startstreken i Paris-Nice søndag. Der får han sjansen til å måle krefter mot Alexander Kristoff, Edvald Boasson Hagen, Sam Bennett, Matteo Trentin, Caleb Ewan, Arnaud Démare, Michael Matthews, André Greipel og Bryan Coquard.
Der venter det også tre etapper som trolig ender opp i massespurt, som virker mer forlokkende på tyskeren enn de småkuperte avslutningene i Tirreno.
Samarbeider med Zabel
I 2018 endte han sesongen alt etter første etappe av Deutschland Tour i slutten av august. Kittel tror den lange pausen fra syklingen gjorde ham godt.
– Jeg fikk slappet av og startet opp igjen treningen tidlig. Jeg kunne dermed følge min egen plan. Det viktigste var å få restituert optimalt, og det gjorde virkelig en forskjell, mener han.
Innenfor Katusha-Alpecin jobber han nå tett med Erik Zabel. Tyskeren trenger ingen videre presentasjon og jobbet også i Katusha-laget tidligere før dopingbakgrunnen hans på et tidspunkt ble for plagsom for lagledelsen å forholde seg til.
– Vi snakker sammen om finalene. Han kjenner til mange av rittene fordi han har kjørt dem selv, og har egentlig alt i hodet fra den gangen. Han husker fortsatt hvilken sving man må være langt framme i og hvilke steder det ikke er så viktig. Jeg mener det er fordel, sier Kittel.