SLITER MED Å FINNE TILBAKE: Våren 2017 var Fabio Felline i forrykende form, men han har slitt med å slå tilbake på grunn av en sykdom som oftest stammer fra håndtering av katter. La Vuelta / © Tim De Waele

Katteparasitt kan ha ødelagt Ardenner-opptreden

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 13.04.18 10:24

Del på    

– Jeg er frustrert og trist, sier Fabio Felline.

(procycling.no): Fabio Felline har fått påvist toksoplasmose, en infeksjon man kan pådra seg via lite gjennomstekt mat, og som er aller mest vanlig via håndtering av katter (avføring fra katt).

Ifølge Trek-Segafredo ble sykdommen alt oppdaget i forkant av fjorårets Tour de France, men selv om han avsluttet sesongen tidlig – føler han seg fremdeles ikke helt på topp.

– Prøvene vi har tatt viser at Fabio fremdeles ikke har kommet tilbake på toppnivå etter toksoplasmose-utbruddet i fjor sommer. Vi har søkt råd fra ekspertise på området, og begynner nå på en seks uker lang behandling som vi håper skal ta knekken på parasitten for godt.

At rittrekken fra Amstel Gold Race til Liège-Bastogne-Liège nå ryker, er selvsagt et tungt slag for rytteren.

– Jeg er så frustrert og trist fordi jeg ikke kommer til start i Ardennene. Etter at jeg måtte forlate touren i fjor, har jeg ikke funnet tilbake til nivået jeg hadde våren 2017. Nå ser det ut som jeg har slitt med det samme hele veien: En svært sta parasitt, sier Felline.

Tagget med: , , ,

Les også disse