I TRØBBEL PÅ NYTT: Gianni Moscon kastet en sykkel i retning av konkurrenten og ble rimelig kjapt kastet ut av Kuurne-Brussel-Kuurne. Heller ikke den beskjeden tok han altfor godt. FOTO: Skjermdump fra Eurosport Norge

Slik blir Moscon straffet etter sykkelkasting

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 1.03.20 15:49

Del på    

Får tilleggsbot på grunn av ny forseelse.

(procycling.no): Etter sykefraværet til Dylan Van Baarle, var Gianni Moscon en naturlig leder for Team Ineos under åpningen av de flamske brosteinsklassikerne. Italieneren har dog et rødglødende temperament, og det kom nok en gang til overflaten under søndagens Kuurne-Brussel-Kuurne.

Det gikk en stor velt i fremre del av feltet på vei over Côte de Trieu innenfor de siste 10 milene av semiklassikeren. Moscon var blant rytterne som gikk ned, og reagerte ved rasende å kaste en sykkel tilbake i retning av en av rytterne på B&B Hotels-Vital Concept.

Sykkelsporten har nå også fått innført sitt VAR (Video Assistant Referee), og det var ingen stor overraskelse at rittjuryen bestemte seg for å ekskludere Ineos-kapteinen fra rittet.

Heller ikke den beskjeden falt i god jord hos Moscon som valgte å rive av seg startnumrene og kaste dem fra seg mens han fremdeles satt på sykkelen.

Ifølge Wielerflits.nl ble han straffet med 200 sveitsfrancs i bot og mistet 10 UCI-poeng for sykkelkastinga. Forsøpling utenfor oppmålt sone koster ham ytterligere 500 sveitserfrancs.

Italieneren har også tidligere slitt med disiplinære problemer. I 2018 ble han kastet ut av Tour de France etter å ha rettet et slag mot Elie Gesbert (Fortuneo-Samsic). I 2017 innrømmet han å ha brukt rasistiske gloser mot Kevin Reza under Tour de Romandie. Han ble siden suspendert av Sky i seks uker.

Samme sesong ble han også beskyldt for å dytte Sebastien Reichenbach (Groupama-FDJ) av sykkelen under Tre Valli Varesine. Både rytter og lag benektet at hendelsen fant sted.