MEDELLIN, COLOMBIA - FEBRUARY 15: Podium / Bob Jungels of Luxembourg and Deceuninck-Quickstep Team / Celebration / during the 2nd Tour of Colombia 2019, Stage 4 a 144,4km race from Medellin to Medellin - Atanasio Girardot Stadium / @TourColombiaUCI / Tour Colombia 2.1 / on February 15, 2019 in Medellin, Colombia. (Photo by Maximiliano Blanco/Getty Images)

Jungels med maktdemonstrasjon

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 15.02.19 18:14

Del på    

Avsluttet støtecupen med et nådestøt på den siste kilometeren.

(procycling.no): Den fjerde etappen i Tour Colombia 2.1 ble en real angrepsfest.

Til tross for at de verste bakkene uteble, bar etappen preg av offensiv og intensiv sykling. På runden som ble syklet seks ganger i løpet av 144 kilometer var det en bakke på 1.3 kilometer med 6.6 prosent i snitt.

Siste gang opp ble det fullt kjør, og med 13 kilometer igjen til mål på toppen, klarte aldri spurtlagene å organisere en samlet jakt.

Dermed ble det angrep på angrep, men ikke klarte å rive seg skikkelig løs før Bob Jungels (Deceuninck-Quick-Step) krummet nakken og satte inn turboen på den siste kilometeren.

Ingen var i nærheten av å klare å følge hjulet hans, og han syklet over mål med full kontroll. Dermed tok Quick-Step sin andre etappeseier i etapperittet. Alvaro Hodeg vant den andre etappen.

Jungels ny leder i sammendraget

I spurten var Mihkel Raim, den estiske mesteren fra Israel Cycling Academy, helt suveren, men måtte bittert se at han var tre sekunder for sent ute. Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick-Step) ble nummer tre.

– Jeg vet at i et felt med nesten bare klatrere, så har jeg gode sjanser i finaler som dette. I går prøvde vi å spurte for Alaphilippe, men i dag ble vi enige om at jeg skulle prøve meg. Det virket perfekt, sa Bob Jungels i seiersintervjuet etter etappen.

Med dagens seier tok også Jungels over ledertrøyen. Med flere tøffe klatringer i vente, og mange gode klatrere på start, skal det bli en utfordring for Liège-Bastogne-Liège-vinneren å forsvare den.

– Jeg er fornøyd med at laget gjør det så bra her, og fornøyd med å ta min første seier her nede, utdyper luxembourgeren som bedyrer at det blir vanskelig å forsvare trøyen på etappene som kommer.