NUMMER FIRE: August Jensen ble nummer fire på den tredje etappen i Tour du Loir-et-Cher. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Jensen rett utenfor podiet i tett avslutning

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 14.04.17 16:16

Del på    

Nok et toppresultat fra Coop-rytteren.

(procycling.no): Etter to flate etapper, var det en noe mer kupert etappe som ventet rytterne i Tour du Loir-et-Cher. En småkupert avslutningsrunde, inkludert en grusbakke, gjorde finalen til en utfordrende variant.

Det gikk et brudd på fem ryttere etter støtecup på starten av etappen. Ingen av de norske lagene var representert i bruddet i dag heller, men hovedfeltet hadde tilsynelatende god kontroll på bruddet, som på den andre etappen.

Inne på de tre avsluttende rundene på ti kilometer var det 1.30 opp til bruddet. Da ble det angrepet fra hovedfeltet, og grusbakken gjorde en god jobb med å krympe feltet.

Fra feltet angrep flere ryttere som prøvde seg, og blant andre Alexander Kamp kom seg fra feltet og opp til bruddet.

På de siste kilometerne var det altså en kvintett som prøvde å holde unna for feltet. Kvintetten besto av to ryttere fra det opprinnelige bruddet, og tre som hadde klart å kjøre seg opp. De klarte nesten å holde unna for feltet.

For på de siste meterne kom første del av feltet akkurat litt for fort for rytterne i tet. Dermed endte det med seier til nederlenderen Arvid de Kleijn (Baby-Dump), mens Kamp ble nummer to.

Helt i teten var også August Jensen, som ble nummer fire. Han var blant åtte ryttere som kom inn noen sekunder foran resten av feltet.

Tredjeplassen gikk til danske Kamps landsmann, Patrick Clausen.

Med sin flotte fjerdeplass, fortsatte Jensen rekken med topplasseringer. I Tour de Normandie leverte han flere gode resultater som kulminerte med en fjerdeplass sammenlagt, mens han har blitt nummer elleve og syv på de to første etappene i Loir-et-Cher.

Ken Levi Eikeland satt også langt fremme. Han ble nummer 14, tolv sekunder bak vinneren fra Baby-Dump-laget.

Tagget med: , ,

Les også disse