TIL RIWAL: August Jensen fortsetter karrieren i Riwal Readynez. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no. Hammer Stavanger

– Litt forskjellige lag som er interessert

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 21.08.19 20:40

Del på    

August Jensen har tro på at proffkarrieren fortsetter etter sesongens ellevte topp ti-plassering onsdag.

(procycling.no): August Jensen kjørte offensivt og godt i det nederlandske endagsrittet Veenendal-Veenendal Classic onsdag.

Han kom seg med i det avgjørende trettenmannsbruddet etter en hard start på rittet. Der satt han blant annet med sin lagkamerat i Israel Cycling Academy, Zakkari Dempster.

Mot slutten av rittet var det en tøff kamp for å komme av gårde fra bruddet. Til slutt var det tre mann som skulle gjøre opp om seieren. Blant dem var australieren Dempster.

Han stakk av med seieren foran lokale Martijn Budding (Beat) og Nik van der Lijke (Roompot-Charles).

19 sekunder bak tettrioen kjørte August Jensen inn til en åttendeplass. Det er bodøværingens ellevte topp ti-plassering i årets sesong.

– Dette er et ritt Jumbo har vunnet med Dylan Groenewegen, men uten dem på start, var det ikke like kontrollert. Etter syv mil kom jeg og Zak av gårde i en gruppe på fjorten ryttere som viste seg å hole unna. Vi fikk egentlig ikke så mye, men luften gikk litt ut av feltet etter hvert, sier Jensen til procycling.no. 

I finalen gikk han og Dempster på annenhvert støt.

– Det er litt tilfeldig hva som får gå. Trioen til Zak gikk rett etter at jeg og to andre ble kjørt inn. Da de fikk gå, brukte jeg mye krefter på å gå etter de som prøvde å angripe, så jeg hadde ikke så mye krefter igjen til finalen. Det er klart det hadde vært gøy å være der selv, men det ble en bra dag for laget.

Tøff rittperiode: – Begynner å merke det nå

Med 17 rittdager på 22 dager, har det vært en hektisk periode for August Jensen. Volta Portugal, Arctic Race of Norway og tirsdagens GP Stad Zottegem har stått på programmet før Veenendal-Veenendal Classic.

– Jeg føler egentlig at formen er bra. Det har ikke vært noen dager hvor det har gått rolig. I Zottegem var det 30 mann som havnet foran etter en velt på en smal vei, og det var vel bare åtte stykker som satt bak der som klarte å fullføre. I Arctic var det ingen rolige dager, og også i Portugal var det høy snittwatt alle dagene.

Likevel begynner bodøværingen å kjenne litt på kjøret.

– Jeg begynner å merke det nå. Det er tungt både for beina og hode, sier han. 

Neste ritt på programmet er Schaal Sels Merkem på søndag.

– Interesse både fra ICA og nye lag

Jensen er inne i sitt andre og siste år på sin nåværende Israel Cycling Academy-kontrakt. Foreløpig har han ikke klart for seg hvordan fremtiden blir, men han har tro på at han er proff også neste år. Han er under det nederlandske agentselskapet SEG Agency som tar seg av forhandlingene.

– Jeg har ikke signert noe ennå. Jeg har i hvert fall tilbud klart, men jeg har ikke noe signering på papir ennå. Det er litt forskjellige lag som er interessert. SEG Agency er de som tar seg av det. Alt av forhandlinger går gjennom dem. Jeg får svar i løpet av de neste ukene. Det er klart, det begynner jo å bli mange signeringer på diverse lag, så det hadde vært greit å stadfeste hvor jeg ender opp.

– Er det interesse fra Israel?

– Det er interesse både fra ICA og nye lag, men jeg vil ikke si så mye. 

– Du er proff neste år også?

– Det er jeg ganske sikker på. Jeg har ikke noe konkret tilbud fra ICA fordi de er litt usikre med tanke på det økonomiske i tilfelle de får noen flere store ryttere som Dan Martin på laget. Får de flere ryttere som ham, så blir det trangere budsjettmessig, så jeg skjønner at de avventer litt.