Foto Pål Karstensen/Team Coop

Jensen jakter nye toppresultater

Procycling
Tips meg

Publisert 3.06.17 09:45

Del på    

Coop klar for UCI-ritt i Belgia.

(procycling.no): Trass i skader på sentrale ryttere som Krister Hagen og Fredrik Strand Galta, kan Team Coop se tilbake på et vellykket felttog gjennom den viktige, norske sykkelmåneden mai. En bunnsolid og meget stabil August Jensen sørget for toppresultater i Ringerike GP, Tour of Norway og Tour des Fjords.

Sportsdirektør Olav Alexander Benjaminsen håper trenden fortsetter i lørdagens Heistse Pijl, og at lagets unggutter har latt seg inspirere foran søndagens U25-ritt Memorial Philippe van Coningsloo

– Begge dager er det snakk om relativt flate løyper på tekniske belgiske veier. Begge rittene avsluttes også med lokale runder og endte i fjor i massespurter. På lørdagen er det en halvseig bakke innenfor de siste kilometerne, så med den formen og plasseringsevne August Jensen har vist på det seneste, kan det absolutt være en avslutning for ham, sier Benjaminsen.

Team Coop fikk en sjetteplass ved Krister Hagen i fjorårets Memorial Philippe van Coningsloo. Rittets nye U25-format sørget imidlertid for at 25-åringen Jensen ikke kan følge opp sin skadde lagkamerats topp ti. Stafettpinnen sendes derfor videre til laget yngre kohort idet 19-åringen Anton Tunset får sin Coop-debut.

– Vi har flere gode kort å spille på og dette er tiden for de unge ryttere til å skinne. Vi så i de to norske etapperittene at våre helt nye ryttere Joakim Kjemhus og Håkon Aalrust allerede har nivået inne til å kunne gjøre seg gjeldene. Det blir spennende å følge, sier Benjaminsen.

Til lørdagens Heitste Pijl stiller Team Coop med følgende ryttere: Ole André Austevoll, Erlend Blikra, Håvard Blikra, Gustav Höög, August Jensen, Joakim Kjemhus, Anton Tunset og Håkon Aalrust.

Til søndagens Memorial Philippe van Coningsloo stiller de samme ryttere med unntak av Håvard Blikra og August Jensen.

Tagget med: ,

Les også disse