NUMMER FIRE: August Jensen ble nummer fire på den tredje etappen i Tour du Loir-et-Cher. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Jensen forsvarte fjerdeplassen i Normandie

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 26.03.17 21:03

Del på    

Avsluttet rittet med ny topp ti-plassering.

(procycling.no): Etter å ha levert jevnt over gode resultater hele uken, avsluttet August Jensen Tour de Normandie med et nytt toppresultat.

I en samlet spurt ble Team Coop-rytteren nummer åtte. Samtidig tok han tre bonussekunder underveis, noe som gjorde at han forsvarte fjerdeplassen sammenlagt.

Bak ham i sammendraget var det nemlig meget tett, og Team Coop opplevde mye angrep på fjerdeplassen underveis på den siste etappen av syvdagersrittet.

– Jeg skjønte at det ville bli vanskelig å få topp tre-plassering sammenlagt i dag. De som var på plassene foran meg virket veldig solide, og det var en del sekunder opp. Det var heller ingen store utfordringer på slutten av etappen i dag, så det var vanskelig å få gjort noe. Bak meg var det jevnt, og vi ble ganske utfordret gjennom hele løpet. Det var støtecup i åtte og en halv mil, der det ble støtet fra flere topp ti i sammendraget. Vi hadde mye å gjøre for å forsvare fjerdeplassen, sier Jensen til procycling.no.

August Jensen har følt seg sterk denne uken, til tross for at han har slitt med sykdom. Han har gått på antibiotika, og etter lørdagens etappe hostet han så mye at han spydde. Likevel har formen altså vært god, og bodøværingen har ergret seg over at det har vært så få harde avslutninger på etappene, slik at han kunne ha kjempet enda høyere i sammendraget.

– Hodet vil at det skal være hardere etapper, men kroppen vil ikke, sier han, og poengterer at det skal bli godt å få noen rolige dager fremover nå.

Team Coop har slitt en del med sykdom, men Jensen skryter av hvordan laget har hevet seg gjennom uken. Neste ritt for vestlandslaget er Volta Limburg neste helg, et 1.1-ritt med god deltagelse. Der håper Jensen å være frisk og rask igjen.

Den siste etappen av rittet ble vunnet av Clement Orceau foran Morgan Kneisky og Alex Frame. Ken Levi Eikeland fra FixIT.no ble nest beste norske på en 17.plass.

Tagget med: , ,

Les også disse