USIKKER FREMTID: Idet kontrakten løper ut denne sesongen er Andy Schleck ikke helt sikker på hvor han befinner seg neste år. Nå har han fokus på å komme opp på sitt tidligere nivå. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

– Jeg var Andy Schleck, jeg betydde noe

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 23.04.14 10:02

Del på    

Tour de France-vinneren vet ikke om han finner tilbake til sine gamle mestertakter.

Andy Schleck sliter med å komme opp på samme nivå som før. Den tidligere vinneren av Liège-Bastogne-Liège og Tour de France (han ble tildelt 2010-tittlen etter Alberto Contadors suspensjon) har vært en skygge av seg selv etter en alvorlig velt i Critérium du Dauphiné i 2012.

– For tre, fire år siden var jeg på toppen. De to siste årene har ikke vært gode. Nå vil jeg lykkes på ny. Jeg har vunnet touren på papiret, jeg har vunnet etapper. Jeg var Andy Schleck, jeg betydde noe. Jeg vil tilbake dit. Motoren min er fortsatt den samme. Jeg er respektert i feltet. Jeg har langt flere venner enn fiender. Jeg vil tilbake dit jeg var, sier Schleck til L’Equipe.

– Nei, det er ikke så stor utfordring.  Jeg gjør alt for å lykkes. Jeg trener mye mer og er blitt slankere. Men jeg kan ikke gjøre noe annet enn mitt beste. Om jeg kommer tilbake på pallen i touren, vet jeg ikke. Jeg blir ikke deprimert om jeg ikke lykkes. Jeg er fornøyd med det jeg har fått til så langt.

Må forhandle ny kontrakt
Andy Schlecks kontrakt med Trek Factory Racing løper ut denne sesongen. 28-åringen fra Luxembourg har ikke startet forhandlinger om en ny avtale ennå, men bedyrer at han fortsatt har et lidenskapelig forhold til sitt yrke.

– Dette er min lidenskap og yrke. Jeg er fortsatt stor sykkelfan. Da jeg så Milano-Sanremo på TV ble jeg mer og mer nervøs inn mot finalen. Pulsen min gikk opp, som om jeg var med i rittet. Etter syklingen begynner et nytt liv. Det blir kult det også, smiler Schleck.

– Det er for tidlig å begynne med diskusjoner om ny kontrakt nå. Kanskje starter vi samtalene hvis jeg vinner Amstel (smiler). Jeg vil bli værende med dette laget. For å svare på spørsmålet ditt, jeg tenker ikke på å stoppe ved slutten av sesongen. Men hvis jeg gjorde det, vil jeg likevel være stolt over det jeg har fått til.

Skal angripe på søndag
En kneskade medførte at han måtte bryte Amstel Gold Race søndag. Trek-rytteren er likevel klar for Flèche Wallonne onsdag og, ikke minst, Liège-Bastogne-Liège på søndag. Rittet han vant i 2009.

– Det er mitt favorittløp. I hodet mitt seg jeg det for meg. Jeg og Frank (storebror) kommer til å angripe og forutse handlingene til favorittene. Frank er veldig sterk. Jeg vil også prøve. Jeg håper kneet holder. Jeg vil ikke bli sittende i feltet og ende på 20.plass uten å prøve. Jeg vil heller prøve noe med min bror og kanskje ende lenger nede.