UHELDIG: Leknessund veltet tidlig, men fikk opp tempo etterhvert. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

– Jeg ser at jeg har et bra nivå

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 11.10.16 11:05

Del på    

Leknessund fikk VM-tempo ødelagt av velt, men fokuserer på det positive.

Ringerike SK-rytter Andreas Leknessund siktet mot en plassering blant de ti beste på juniorenes VM-tempo i Doha, men 17-åringen fikk en verst tenkelig start. Etter bare tre kilometer kjørt i den 28.9 kilometer lange løypa faller nordmannen i en sving.

Leknessund kommer seg opp igjen og fortsetter etter en kort skadesjekk. Noen kilometer senere derimot, oppdager han at styret har forskjøvet seg og at bremsen ligger innpå hjulet.

Tromsøværingen hadde naturlig nok en beskjeden passering ved første mellomtid, men fikk opp farten utover løpet og endte til slutt på en 23.plass – 49 sekunder unna topp ti og 1:20 bak landsmannen Iver Knotten som tok en solid 6.plass.

– Jeg følte meg bra i starten og fant en god rytme. Jeg bestemt meg for å pushe på i svingene. Med så mange svinger kan man ikke tape tid i hver sving, da blir det plutselig et halvminutt. Jeg følte jeg hadde god kontroll i svingen. Jeg var nesten rundt (svingen) da jeg sklir ut, sier Leknessund til TV2.

– Når det skjer tenker man ikke så mye. Man prøver bare å komme seg opp og komme i gang, finne tilbake til rytmen. Jeg merket at jeg hadde litt vondt i hendene, skrubbsår på siden og skrapet opp handen. Så ser jeg ned og oppdager at styret har blitt skeivt. Jeg tenker at jeg må bare kjøre videre.

– Så kommer jeg til en annen sving, farten går ned, da hører jeg plutselig at jeg har bremsen på, jeg hadde kjørt et par kilometer med (bremsen) inntil hjulet. Jeg prøvde å komme opp i fart, men merket at det var veldig vanskelig. Prøvde bare å glemme velten. Så når jeg løsnet bremsen, fikk jeg jo full fart. En (rytter) passerte meg mens jeg holdt på med dette, det var han som ble (foreløpig) nummer tre. Jeg klarte å holde farten hans. Derfor er det synd at løpet blir ødelagt.

– Jeg er egentlig fornøyd med løpet, utenom velten som ødelegger resultater. Jeg ser at jeg har et bra nivå. Nå satser jeg på en god treningsvinter og at jeg kjører fortere i Bergen til neste år.

Tagget med: ,

Les også disse